Esettanulmány Mazars

Szerző: | dec 6, 2022 | modern dokumentumkezelés

#eszamla #unifiedposthungary #dokumentumkuldes #dokumentumfogadas

Az üzleti versenyben az nyer, aki nem retteg a modernizációtól, hanem beépíti a folyamataiba. A Mazars a korábban manuálisan végzett munkafolyamatát automatizálta, és nagy megtiszteltetésünkre a Unifiedpostot bízta meg a digitális projekt megvalósításával.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektek előzménye

A Mazars vezető nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat a világ több mint 90 országában, több mint 44 000 szakember tudására támaszkodva működik. Magyarországon 1991 óta van jelen. Magas színvonalú, testreszabott szolgáltatásokat kínál a könyvvizsgálat, a számvitel, valamint az adó-, pénzügyi, jogi és üzleti tanácsadás területén.

A Mazars szakértelme szinte minden iparágra kiterjed, a pénzügyi és a banki szektorra ugyanúgy, mint az ipar és a szolgáltatások területére. Ügyfélportfóliójában a tőzsdén jegyzett, nemzetközi nagyvállalatok hazai leányvállalatai mellett megtalálhatók a magyar kis- és középvállalatok is.

A Unifiedpost Hungary szintén egy nagy nemzetközi vállalatcsoport része, és szoftveres, digitalizációs megoldásokkal segítünk vállalatoknak percen belül nagy mennyiségű e-számla, e-dokumentum hibátlan és biztonságos küldésében-fogadásában.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektjei

A számlaadatok adóhatósági adatbázisból való letöltéséhez, adóbevallások és egyéb elemzések készítéséhez a Mazarsnak olyan személyre szabott szoftvermegoldásra volt szüksége, amely pontosan megfelel a cégspecifikus követelményeknek. Irányadó számadat, hogy a Mazarsnál egy-egy ügyfélnek egyszerre akár 600 000 számlát is le kell tölteni, nagyon rövid időn belül.

A Unifiedpost egyedi megoldást fejlesztett az igényre, mely a pilot projekt sikerességét követően, hamar éles felhasználásba került. A megoldás növelte a hatékonyságot, és sok időt spórolt, hisz a projekt óta több, korábban manuálisan végzett folyamat digitálisan- és automatizáltan történik.

„A Unifiedpost Kft. „nagyszerű partnernek bizonyult az egyedi igények megértésében és kielégítésében” – mondta Betyák Zoltán, a Mazars innovációs igazgatója.

Betyák Zoltán 2013 óta dolgozik a könyvvizsgálat és IT audit területén, 2020 óta pedig a Mazars Innovációs és IT audit üzletágának vezetője. A magyar Innovációs részlegen, csapatával olyan új és forradalmi IT megoldások lefejlesztésén, digitalizációs és automatizációs projekteken dolgoznak, amelyek növelhetik a Mazars csoport szakmai eredményességét, valamint hatékonyabbá tehetik a szakmai osztályok, vagy akár az ügyfelek mindennapi működését is.

A számlaadatokra fejlesztett eszköz is számos olyan funkciót és új megoldást kínál, amelyek leegyszerűsítik a felhasználók mindennapi munkáját.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektek eredménye

„A megoldás forradalmasította a korábbi munkafolyamatokat, ami a munkavállalók elégedettségét is növeli.” – írja le a megoldás előnyeit a Mazars.

Gyakran megfigyelhető, hogy a vállalkozásoknál egy-egy részleg katalizátora a modernizációnak. Ők azok, akik rövid, közép és hosszútávon is egy-egy digitalizációs projekttel megreformálnak egy rész- vagy akár teljes folyamatot, ezzel emelve a minőséget, a hatékonyságot, az elköteleződést, és mindez hozzájárul a vállalkozás versenyelőnyének fenntartásához.

A projekt sikeres megvalósításával növekedett a hatékonyság, a manuális feladatok helyett bevezetett automatziációs megoldások pedig következetesebb és pontosabb eredményt biztosítanak, mely az ügyfélelégedettség növekedésére is hatással van. A két cég együttműködése egy éve sikeres.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektek jelene

„A Unifiedpost Kft. helyi vezetőségével jó kapcsolatot ápolunk. A mostani megoldás továbbfejlesztésével és új digitalizációs projektekkel kapcsolatban is nyitottak a kommunikációra. Az is segíti az együttműködésünket, hogy a kezdeményezéseink gyakran nagyon hasonlóak, és ugyanazt az innovatív gondolkodásmódot osztjuk, ami nyitva hagyja az ajtókat a további szinergiák kiaknázására.” – fogalmaz az innovációs igazgató.

„Örülünk a Mazars projekt sikerének. Számunkra is izgalmas kihívás volt, és büszkék vagyunk az együttműködésre. Köszönettel tartozunk a Mazarsnak, hogy hozzájárulását adta, hogy a projektről röviden beszámoljunk. Úgy gondoljuk, ez egy remek példa arra, hogy mennyi előnye származik a modernizációból, akár egy olyan világszinten sikeres nagyvállalatnak is, mint a Mazars.” – nyilatkozott a Unifiedpost Hungary.

Collect | tömeges e-számla és dokumentum fogadása egy kattintásra

Channel | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra

Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás

Miért automatizálják egyes vállalatcsoportok és vállalatok a tömeges e-dokumentum küldés-fogadást, és mit nyernek vele? Ebben a cikkben kiderül.

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

További cikkek

Változás az elektronikus számlázásban

Változás az elektronikus számlázásban

Az Európai Bizottság „Áfa a digitális korban” elnevezésű intézkedéscsomagja gyökeresen átalakítja a tagállamok számlázási és áfabevallási gyakorlatait. Hogyan érinti ez a magyar piacot? Milyen változásra számíthatunk az elektronikus számlázásban?

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.