Tömeges dokumentumfogadás és -küldés tűpontosan, villámgyorsan, egyszerűen és okosan

Szerző: | júl 29, 2022 | e-számla

Mi az a tömeges dokumentumfogadás, dokumentumküldés, és hogyan érhetnek el vele valódi pénzügyi megtakarítást és hatékonyságnövelést a vállalatok?

A digitális transzformáció a pandémia alatt felgyorsult, és számos területet átalakított a magán és a szakmai életünkben is. Ugyanakkor még bőven van tere a fejlődésnek például a nagy adminisztrációval járó üzleti folyamatoknál, amire a tömeges dokumentumfogadás (Collect) és -küldés (Channel) megoldást jelent a multinacionális-, nagy- és közepes vállalkozások számára.

Egyre több vállalkozás keres meg minket, akik olyan digitális megoldást szeretnének, ami leveszi a vállukról a tömegesen beérkező dokumentumok ellenőrzési, javítási terheit, és az ezekből fakadó plusz munkát.

Fontos számukra, hogy a felesleges munkafázisok helyett, egyetlen munkafázisban, egyetlen felelőssel, egyetlen kattintással megoldható legyen az, ami eddig számos munkavállaló idejét, figyelmét kötötte le.

Sokan panaszkodtak arra, hogy nem tudnak valós idejű adatokra támaszkodni a kulcsfontosságú döntéseknél, mivel egy-egy hiba miatt nem lett véglegesítve az adat, amiből kalkulálniuk kell.

Van, ahol nem tudják befogadni a számlákat, dokumentumokat mivel nem megfelelő formátumban kapják az üzleti partnerüktől. Egy-egy számla esetén, ez kezelhető, de amikor naponta nagy mennyiségben fogad be egy vállalkozás manuális feldolgozásra üzleti dokumentumokat, például számlát, megrendelőt, akkor már muszáj professzionális megoldásban gondolkodni, amivel időt, erőforrást és pénzt takaríthatnak meg.

A Channel & Collect termékek éppen a tömeges e-számla, és e-dokumentum küldésében, fogadásában segítik a vállalkozásokat, dokumentum formátumtól és csatornától függetlenül.

dokumentumfogadás

A megoldásunkkal a szállítási lánc összes dokumentuma egy folyamatban kezelhető. Az eddig sok állomásos feladatok leegyszerűsödnek e-számla, dokumentum küldőre, befogadóra és a közöttük lévő csatornára.

A gyakorlatban a dokumentum küldő feltölti a dokumentumát a feldolgozó rendszerbe és az percek alatt jut el a fogadóhoz, adatdúsítva, ellenőrzötten és átalakítva éppen az Ön által megadott követelmények szerint, a megfelelő formátumban, bontásban, szerkezetben.

Nemzetközi adatbiztonsági minősítésekkel rendelkezünk. Velünk biztonságos csatornán küldheti vagy fogadhatja az e-számlákat, dokumentumokat.

Mik az előnyei a folyamatok automatizálásának, digitalizációjának?

  • Bármilyen dokumentumot, e-számlát nagy mennyiségben, gyorsan, és pontosan juttatnak el a célba
  • Minden dokumentum ellenőrzött: adathiány vagy számszaki pontatlanságból eredő hiba esetén automatikusan visszaküldésre kerülnek a hibázó félnek
  • Automatikusan bejuttatják az elektronikus dokumentumokat a cég vállalatiránytási rendszerébe
  • Pozíciószintű százszázalékos adatkinyerést, így garantált a kiváló adatminőséget biztosítanak
  • Az e-számlákat egyesével EIDAS kompatibilis időbélyeggel és elektronikus aláírással hitelesítik
  • Minden egyes vállalkozás az ügyviteli rendszerének megfelelő számlaadatokkal, a kívánt formátumban kapja meg a dokumentumokat
  • Nincs beruházási költség, vagy szoftverkörnyezeti módosítás
  • PDF dokumentumból szabványos EDI, illetve ügyfélspecifikus adatstruktúrát, egyedi formátumot állítanak elő

A számlát főszabály szerint az ügylet – Áfa tv. szerinti – teljesítéséig, de legfeljebb ésszerű határidőn belül ki kell bocsájtani.

Mennyi előkészítési időt vesz igénybe egy ilyen fejlesztési projekt?

Mivel szoftverkörnyezet módosítás nem szükséges, sőt a meglévő vállalatirányítási rendszerrel könnyen összeköthető a Collect & Channel, így mindössze nagyságrendileg pár napig tart a folyamat.

Mennyire iparágspecifikus a tömeges dokumentumfogadás és -küldés?

Nem nevezhető iparágspecifikusnak. Sőt nincs megkötés a cégméret vagy a dokumentum mennyiség tekintetében sem. Ahol van dokumentum mozgás, legyen az szállítólevél, e-számla, megrendelő, brossúra, katalógus, teljesítési igazolás, vagy bármely egyéb dokumentum, ott helye van a professzionális dokumentumküldésnek és -fogadásnak.

Az ügyfeleink az autóiparból, nagyvállalatként különféle iparágakból, globális e-dokumentum kezelőkből, élelmiszeriparból, kereskedőkből és a közép- vagy kisvállalkozók közül kerülnek ki.

Hogyan fogjon bele az a vállalatvezető, aki a trendnek megfelelően belevág az üzleti folyamatok modernizálásába?

Töltse ki az online kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és 24 órán belül visszahívjuk.

Ha a tömeges dokumentumfogadási (Collect) és -küldési (Channel) termékeketválasztja, akkor mindössze kétlépéses bevezetésre számíthat, míg megvalósul a professzionális dokumentumküldés és -fogadás.

  1. Feltérképezzük az adatstruktúrát, vállalati folyamatokat és környezetet.
  2. Felállítjuk a vállalkozására szabott bemeneti protokollt, ellenőrzési funkciókat

Ki lesz az, aki segít Önnek, hogy a tűpontos, villámgyors és okos, tömeges dokumentumfogadás és -küldésmegvalósulhasson?

A Unifiedpost Kft. IT csapata. A Unifiedpost Kft. vállalkozásoknak segít tömeges e-számla, és e-dokumentum küldésében, fogadásában dokumentum formátumtól és csatornától függetlenül.

Tudjon meg többet!

Collect | e-számlafogadás, tömeges dokumentumfogadás

Channel | e-számlaküldés, tömeges dokumentumküldés

Legyen Ön is az ügyfelünk!

#unifiedposthungary #eszamla #unifiedpost #dokumentumfogadas #dokuemtumkuldes #digitalizalas #unifiedpostgroup

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

További cikkek

Változás az elektronikus számlázásban

Változás az elektronikus számlázásban

Az Európai Bizottság „Áfa a digitális korban” elnevezésű intézkedéscsomagja gyökeresen átalakítja a tagállamok számlázási és áfabevallási gyakorlatait. Hogyan érinti ez a magyar piacot? Milyen változásra számíthatunk az elektronikus számlázásban?

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.