Hogyan érdemes nekifogni egy digitalizációs projektnek

Szerző: | aug 27, 2024 | digitalizációs projekt

#elektronikusszámlázás unifiedpost #hungary #eszámlaszolgáltató #eszámla #automatizálás #beszállítóiszámla #peppol #globális #eszámlamegfelelés

Nem mindegy hogyan fogunk neki egy digitalizációs projektnek. Hatékonyság és költségoptimalizálás miatt is érdemes átgondolni hogyan csináljuk.

Bevezetés: A digitalizációs projekt jelentősége

A digitalizáció napjainkban kulcsfontosságú a vállalatok számára. Egy sikeres digitalizációs projekt nemcsak versenyképesebbé teszi a céget, de optimalizálja a folyamatokat és növeli a hatékonyságot is. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan érdemes nekifogni egy digitalizációs projektnek, és milyen szempontokat kell figyelembe venni a siker érdekében. Videóban is megválaszoltuk ezt a kérdést.

A digitalizációs projekt alapjai

A meglévő rendszerek és folyamatok felmérése

Mielőtt belevágnánk egy digitalizációs projektbe, elengedhetetlen a jelenlegi helyzet alapos felmérése:

  • Azonosítsuk a meglévő rendszereket és folyamatokat
  • Elemezzük ezek hatékonyságát és hiányosságait
  • Határozzuk meg, mely területeken van szükség fejlesztésre

Ha a digitalizáció nem tud integrálódni a meglévő rendszerekbe és folyamatokba, akkor az összes eddigi fejlesztésünket és befektetésünket eldobhatjuk, és gyakorlatilag nulláról kell kezdenünk. Ez rengeteg időt, energiát és pénzt emészt fel, és a végeredmény sem lesz garantáltan jobb, mint ha a meglévő alapokra építkeztünk volna.

Célok meghatározása

Fontos, hogy világos célokat tűzzünk ki a digitalizációs projekt számára

  • Milyen konkrét problémákat szeretnénk megoldani?
  • Milyen mérhető eredményeket várunk?
  • Hogyan illeszkedik a projekt a vállalat hosszú távú stratégiájába?

Különféle típusú digitalizációs projektek léteznek. Van amelyik a tömeges beszállítói e-számlázást hivatott megoldani, van amelyik a nemzetközi e-számlázást teszi hibamentessé és gondoskodik az adómegfelelésről, de van Peppol számlázási projekt is, és mindegyik valamilyen szinten eltérően zajlik. Tehát emiatt fontos tudni a célt. Ha külpiacra lép egy vállalkozás, akkor a nemzetközi számla megfeleléssel is érdemes foglalkozni, méghozzá úgy, hogy figyelembe veszik azt, hogy ez egy dinamikusan változó és országonként eltérő terület. A globális számlázás olyannyira változatos, hogy a nemzetközi csoporttal létrehoztunk egy egyszerű eszközt, amivel egy kattintással ki lehet deríteni a legfontosabb tudnivalókat az adott ország számlázási követelményeiről, és az adómegfelelésről. Ez a nemzetközi e-számla kereső itt érhető el.

A digitalizációs projekt megvalósítása

Integrációs lehetőségek feltérképezése

A sikeres digitalizációs projekt kulcsa az integráció:

  • Vizsgáljuk meg, hogyan illeszthetők be az új digitális megoldások a meglévő rendszerekbe
  • Keressünk szinergiákat a különböző folyamatok között
  • Törekedjünk a zökkenőmentes átmenetre

A kulcs az, hogy a digitalizációs projektet a meglévő rendszerekből és folyamatokból kiindulva tervezzük meg. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi az, ami már készen van a vállalatnál, a megrendelőknél vagy a beszállítóknál, és erre építkezve kell kialakítanunk az új digitális megoldásainkat.

Emellett fontos, hogy a digitális megoldásaink rugalmasak legyenek, és könnyen alkalmazkodni tudjanak a változó körülményekhez, legyen szó akár a hatósági előírásokról, akár a vállalat belső igényeiről. Csak így biztosítható, hogy a digitalizáció valóban megkönnyítse és felgyorsítsa a vállalat működését, ahelyett, hogy újabb terheket róna a szervezetre.

Rugalmas megoldások kiválasztása

A digitalizációs projektnél fontos a rugalmasság!

  • Válasszunk olyan megoldásokat, amelyek könnyen adaptálhatók a változó körülményekhez
  • Vegyük figyelembe a jövőbeli bővítési lehetőségeket
  • Készüljünk fel a hatósági előírások esetleges változásaira

Amikor digitalizációs projekt keretében e-számlázási automatizációs projektekben segítünk egy cégeknek, akkor mi is a meglévő rendszerekre és kialakult folyamatokra építjük rá a vállalatnak megfelelő megoldást. A  Unifiedpost Group kötelékében több mint 60 országban biztosítjuk a nemzetközi e-számla megfelelést, a biztonságos Peppol számlázást. A formátum- és csatornafüggetlen termékeink a multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges elektronikus számlafogadási és -küldési folyamatát automatizálják. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum áramlás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki a honlapon található űrlapot, és visszahívjuk!  

E-számla automatizáció bevezetése

Az e-számla automatizáció kiváló példája egy hatékony digitalizációs projektnek:

  • Optimalizálja a költségeket és időt takarít meg
  • Javítja az üzleti folyamatok átláthatóságát
  • Segíti a nemzetközi megfelelést és a Peppol számlázást

Ha a digitalizációs projekt automatikus e-számla cseréhez kapcsolódik, akkor érdemes több dologra is odafigyelni, mert költséget lehet vele optimalizálni és időt is nyerhetünk. Itt elolvashatja, hogy milyen velünk dolgozni 2024-ben tömeges beszállítói e-számla automatizációs projekt megvalósításakor. Bemutatjuk azt is, hogy mik a lehetséges buktatói egy e-számla projektnek és hogyan lehet ezeket kikerülni.

A digitalizációs projekt sikertényezői

Szakértői támogatás igénybevétele

Egy komplex digitalizációs projekthez érdemes szakértői segítséget kérni:

  • Válasszunk tapasztalt szolgáltatót, aki ismeri az iparági sajátosságokat
  • Kérjünk referenciákat és esettanulmányokat hasonló projektekről
  • Győződjünk meg arról, hogy a szolgáltató képes nemzetközi szintű megoldásokat nyújtani

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót. Egyet pedig arról, hogy mit érdemes figyelembe venni, ha Peppol szolgáltató pontot választunk.

Folyamatos monitoring és optimalizálás

A digitalizációs projekt nem ér véget a bevezetéssel:

  • Rendszeresen ellenőrizzük a bevezetett megoldások hatékonyságát
  • Gyűjtsünk visszajelzéseket a felhasználóktól és az érintettektől
  • Legyünk készek a finomhangolásra és a további fejlesztésekre

Összegzés: A sikeres digitalizációs projekt titka

Egy digitalizációs projekt sikere nagyban függ attól, hogy mennyire alaposan terveztük meg és valósítottuk meg, és hogy milyen e-számla szolgáltatóval dolgozunk együtt. A meglévő rendszerekre és folyamatokra építkezve, rugalmas és integrált megoldásokat alkalmazva, valamint folyamatos optimalizálással biztosíthatjuk, hogy a digitalizáció valóban pozitív változást hozzon vállalatunk életében.

Ha Ön is szeretne belevágni egy digitalizációs projektbe, különösen az e-számla automatizáció területén, keressen minket bizalommal!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

E-számla fogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
E-számla küldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Bővebben a Peppol számlázásról

Vannak esetek, amikor a Peppol hálózat használata nem lehetőség, hanem kötelezettség. A cikkben 9 alapvető és kevésbé ismert tényt foglaltunk össze a Peppol számlázással kapcsolatban.

Dolgozzunk együtt!

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

További cikkek

Mi az EN 16931 elektronikus számlázási szabvány?

Mi az EN 16931 elektronikus számlázási szabvány?

Az EN 16931 elektronikus számlázási szabvány kulcsfontosságú szerepet játszik az üzleti folyamatok digitalizálásában. Ebben a cikkben bemutatjuk a szabvány alapjait, előnyeit és gyakorlati alkalmazását.

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.