Németországi e-számla reform PODCAST BESZÉLGETÉS szakértő: Raoul Koch

Szerző: | júl 10, 2024 | németországi e-számla reform

Legújabb podcast adásunkban lokális elektronikus számla és adómegfelelési változásról beszélgettünk a piac szakértőjével

Bennfentes információk a németországi e-számla reformról! Globális adómegfelelési sorozatunkban rendszeresen bemutatjuk az e-számla reformokat, változásokat piaconként blog cikkben, webináriumon, és idén, kérésre, már podcast beszélgetésben is. A német piac elektronikus számla reformjáról a helyi szakértő Raoul Koch, és két adómegfeleléssel foglalkozó kollegánk: Stanislava Filcheva és Daniele Kiener beszélgetnek.

A kötelező németországi e-számla reform felgyorsult

Németország kötelező elektronikus számla reformja a ViDA uniós csomag hatására eredetileg ebben az évben, januárban lépett volna hatályba, de ahogy más országokban is a dátumok és a követelmények is változtak.  A kezdő dátum fix: 2025. január 1-je.

Lépcsős bevezetést terveznek, így ahogy sok más országban is először a nagy adófizető vállalatok kerülnek az e-számla reform hatálya alá, majd a kisebbek. Végül mind a 3,3 millió vállalkozás érintett lesz. Mi lesz kötelező, mi ajánlott? Mire kell figyelni, hogy megfeleljünk a helyi adójogszabályoknak? Mit szól a piac? Milyen változás várható még? Az adómegfeleléssel foglalkozó kollégák kiemelik azt is, hogy mit érdemes tudni a ViDA szabályozásról?

Részletesebben kíváncsi a németországi e-számla reformra?

Korábban írtunk egy cikket Nemzetközi e-számlázási körkép: Németország címmel, és ebben a legfrissebb cikkben is bemutattuk a német e-számla reform legfontosabb tudnivalóit.

A podcast beszélgetést itt hallgathatja meg.

Milyen változást hoz a ViDA más országokban?

Hallgassa meg mit mond a helyi szakértőnk a lengyelországi e-számla reformról! Mennyire változó a nemzetközi elektronikus számlázás a különféle piacokon? A globális keresőnk jó képet ad róla.

Tudta?

Nincs egyedül! Ha szeretné, átvállaljuk a nemzetközi adómegfelelés terhét. A Unifiedpost Hungary minősített Peppol hozzáférési pont. A Unifiedpost Group kötelékében több mint 60 országban biztosítjuk a nemzetközi e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen termékeink a multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges elektronikus számla fogadási és küldési folyamatát automatizálják. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki a honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!  

Tudjon meg többet a termékeinkről!

E-számla fogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
E-számla küldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Így dolgozunk mi

Hogyan zajlik egy tömeges e-számla projekt? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen velünk dolgozni 2024-ben.

Melyik e-számla szolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót. Egyet pedig arról, hogy mit érdemes figyelembe venni, ha Peppol szolgáltató pontot választunk.

Ismerjen meg minket!

Ismerje meg a Unifiedpost Groupot! Tudja meg, hogy miért dolgozunk az automatizálásban és hogy miért dolgozunk nap, mint nap.

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.