Adóügyi digitalizáció

Szerző: | dec 2, 2022 | e-számlázás

#eszamla #unifiedposthungary #dokumentumkuldes #dokumentumfogadas

A Unifiedpost Group nemzetközi csapata segít a vállalkozásoknak eligazodni az e-számlázást érintő nemzetközi adóügyi digitalizációban. Ismeri a Unifiedpost Groupot? Mi az a nemzetközi adóügyi digitalizáció, és miért aktuális téma? Hogyan kapcsolódik össze az adóügyi digitalizáció és az e-számlázás? Mi a kihívás a vállalkozások számára? Szeretne egy biztos támaszt a nemzetközi adóügyi digitalizációban?

Unifiedpost Group bemutatása

A Unifiedpost Groupot 2001-ben Belgiumban alapították. Mostanra 32 országban 1400 főnél több munkavállalója van. Engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltató és a SWIFT tagja.

2500 felett van a termékeinket használó nagyvállalatok és kormányzati szervek száma, továbbá 1 milliónál is több KKV is velünk dolgozik. A digitális felhasználóink száma meghaladja az 5 milliót. Éves szinten 500 milliónál is több e-számla és dokumentum automatikus küldésében-fogadásában segítünk.

A Unifiedpost Group ügyfelei az egyik legnagyobb üzleti háló, a Crossnet előnyeit élvezik. A hálózatban és azon kívül is vannak vállalkozások, szervezetek, klaszterek, akik biztonságos környezetben kezelhetik, küldhetik és fogadhatják a dokumentumaikat. EESPA, Európai E-számlázási Szolgáltatók Szövetség tag és Peppol-hálózat hozzáférési pont is vagyunk.

Mindezeken túl a csoport által szervezett angol nyelvű webinárokkal, cikkekkel segítünk a vállalkozásoknak a nemzetközi adódigitalizáció ingoványos talaján eligazodni. Archiválással támogatjuk a vállalkozásokat, hogy be tudják tartani a jogszabályi környezet által szabott dokumentummegőrzési kötelezettségüket. Sokan választják a gyors, hatékony, automatizált digitális e-számlázási megoldásainkat. A Connecting businesses szlogenünk a Crossnet hálózatra utal.

A csoport tagja a Unifiedpost Hungary megvalósítja a vállalkozásoknál a nagy mennyiségű e-számla és e-dokumentum küldését–fogadását, dokumentum formátumtól és csatornától függetlenül.

Mi az a nemzetközi adóügyi digitalizáció, és miért aktuális?

A kormányok célja világszerte a hatalmas VAT-gap, azaz áfahiány csökkentése. Az áfahiány a várható áfabevétel és a ténylegesen beszedett összeg közötti különbség. Globálisan ez az összeg meghaladja a 500 milliárd eurót.

A kormányok különböző adódigitalizációs projekteket indítanak, szabályozásokat vezetnek be, annak érdekében, hogy segítsenek megszüntetni a szakadékot.

Az adójogszabályok, az e-számlázási szabályok, a csatornák, rendszerek minden országban mások és mások. A kormányok igyekeznek minél tökéletesebben szabályozni a területet. Több lépcsőben, és olykor különféle iparágakat, piacokat más és más formában érintve halad az adóügyi digitalizáció. Zömében a bizonylat alapú digitális adatszolgáltatást reformálják meg.

Szektor- és méretspecifikus eltérések is gyakorta előfordulnak. Van olyan ország, ahol a különféle rendszerfejlesztések miatt nagyságrendileg félévenként új formátumban kérik az adatokat. Tudunk olyan országról is, ahol a beküldési csatorna változik.

Hogyan kapcsolódik össze a nemzetközi adóügyi digitalizáció és az e-számlázás?

Az e-számlázáshoz strukturált adatok elektronikus létrehozására és továbbítására van szükség. A kötelező e-számlázási folyamatok biztosítják a kormányok számára az átláthatóságot, amelyre szükségük van ahhoz, hogy pontosan lássak az üzleti tranzakciókat. Érthető, hogy egyre több piacon követelik meg a használatukat.

Az e-számláknak különféle adójogszabályoknak kell megfelelni és változatos rendszereken keresztül kell eljuttatni őket az adóhatósághoz. Piacspecifikus eltérések vannak a dokumentum megőrzésnél is.

Mi az igazi kihívás a vállalkozások számára az adóügyi digitalizációban?

A variábilis jogszabályi környezet napi szintű nyomon követese elviszi a fókuszt a fő tevékenységtől. Ugyanakkor aki hibázik, az jelentős összegű bírságokra számíthat.

Az Európai Unió nagy részében a 16931 európai standardnak kell megfelelnie a B2G e-számláknak, de vannak országok, ahol B2B folyamatoknál is kötelező a megfelelőség. Az országok szabályozásában, gyakorlatában az eltérés igen nagy. Az sokféleség (hatály, csatorna, formátum) bemutatásához az alábbi ábrán hoztunk példákat is.

A globális törekvésekből egyértelműen látszik, hogy habár az adódigitalizációs projektek jelenleg még szigetszerűén elkülönülnek egymástól, a jövőben ezekből nem kevesebb, hanem egyre több lesz.

Szeretne egy biztos támaszt a nemzetközi adóügyi digitalizációban?

A Unifiedpost Group nemzetközi csapata segít eligazodni az adózási szabályok és e-számlázás ingoványos talaján. Követjük a legújabb trendeket, a technológiai számlázási fejlesztéseket.

Globális csapatunk elindította a Navigating Global Tax Compliance angol nyelvű webinárium sorozatot, hogy bemutassuk a legfrissebb adódigitalizációs változásokat.

A webináriumok felvételről visszanézhetők. A linkek a cikk végén találhatók.

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon a digitális jövőhöz velünk! Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A Unifiedpost Hungary közepes- és nagyvállalatoknak és multinacionális cégeknek segít hosszú évek óta a tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadás automatizálásában. Vállalkozásra szabva a teljes ellátási lánc dokumentumáramlása automatizálható.

Különféle dokumentumokat egyszerre tudunk kezelni, néhány másodperc alatt, adatokkal feltöltve, adatokat átstrukturálva.

Példa az egyik ügyfelünk egy külföldi vállalkozás, akik közétkeztetéssel foglalkoznak. Az ő munkafolyamatukat nagyban leegyszerűsíti, felgyorsítja a digitalizált adat küldés-fogadás. Beküldi az árkatalógust a pék, a kertészet, és a többi beszállító, a mi rendszerünk kinyeri a legfrissebb adatokat és a megfelelő formátumban, csatornán továbbítjuk a konyhának. Az összeállítja a menüt és a megrendeléseket, amik kimennek a beszállítókhoz az ő általuk feldolgozható formátumban és csatornán. A folyamatban a szállítólevél és számla mozgások is automatikusan, biztonságosan, real time történnek. Váltson automatizált digitális megoldásra most!

Kérdezze a sales csapatunkat! | Digitalizálna? Kérdése van? A sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére! Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt.

Tudjon meg többet a termékeinkről!

Számlaküldés | e-számlaküldés, tömeges dokumentumküldés
Számlafogadás | e-számlafogadás, tömeges dokumentumfogadás
Digitális faktoring | mobilról intézhető, rugalmas, gyors

Webinárium linkek – előzetes regisztrációt követően már nézheti is

Webinárium 1.

Webinárium 2.

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.