Peppol számlázás, 6 kérdés, amit minden vállalat feltesz mielőtt elkezdné kiaknázni az előnyeit

Szerző: | jan 19, 2024 | peppol, számla

#peppol #unifiedpost #hungary #eszámlaszolgáltató #eszámla #tömegeseszámla #automatizálás #eszámlamegfelelés

Peppol számlázás

Hogyan tudja egy cég a Peppol hálózatot használni, hogy megkönnyítse a nemzetközi kereskedelemben való részvételét?

A Peppol egy elektronikus számlázási hálózat, amely lehetővé teszi a kormányok és vállalkozások számára, hogy biztonságosan küldjenek és fogadjanak e-számlákat és más üzleti dokumentumokat egymás között. A Peppolt számos európai országban széles körben használják elektronikus számla és dokumentum cserére. Az elektronikus számla kiállítása, elektronikus számla módosítása, elektronikus számla sztornózása, elektronikus számla megőrzése, az elektronikus számlaküldés folyamata és a számla kötelező tartalmi elemei azonban országonként eltérnek.

Sok piacon a B2G e-számla csere ügyletek esetén kötelező a Peppol használata.  Összesen 31 európai ország mellett a Peppol még népszerű Ausztráliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Új-Zélandon, Szingapúrban.

A Peppol hálózat használata segíthet a vállalatoknak a nemzetközi kereskedelemben való részvétel megkönnyítésében, mivel standardizált üzleti folyamatokat biztosít, amelyek lehetővé teszik az egyszerűbb és hatékonyabb elektronikus számlázást, valamint az adminisztratív terhek csökkentését. Emellett a Peppol hálózaton keresztül a vállalatok egyszerűen és biztonságosan kommunikálhatnak nemzetközi partnerekkel, szállítókkal és vevőkkel, ami javíthatja a kapcsolatokat és növelheti a hatékonyságot a globális kereskedelemben.

A Unifiedpost Hungary minősített Peppol hozzáférési pont. A Unifiedpost Group kötelékében több mint 60 országban biztosítjuk a globális e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen termékeink a multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges e-számla fogadási és küldési folyamatát automatizálják. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!  

Milyen biztonsági intézkedéseket kell bevezetnie egy cégnek a Peppol számlázásnál, hogy megvédje az érzékeny üzleti adatait?

A Peppol hálózat biztonságos platform, amely számos beépített biztonsági intézkedést tartalmaz az érzékeny üzleti adatok és tranzakciók védelme érdekében. Azonban a cégnek a Peppol hálózat használatától függetlenül javasolt biztonsági intézkedéseket bevezetnie. Ezek az intézkedések magukban foglalhatják a belső hálózati biztonsági protokollok bevezetését, a munkatársak biztonsági tudatosságának növelését, valamint az esetleges biztonsági incidensekre való reagálási terv kidolgozását. A Peppol biztonságos használatához és az adatok védelméhez szükséges intézkedések a cég általános biztonsági irányelveivel és gyakorlataival együtt kell, hogy működjenek.

Hogyan lehet csatlakozni a Peppolhoz?

A Peppol hálózaton keresztüli e-számlák küldéséhez és fogadásához a csatlakozni kell egy Peppol hozzáférési ponthoz A Unifiedpost Hungary is Peppol hozzáférési pont. A tanúsított Peppol szolgáltatóhoz történő regisztrálással a vállalkozás egyedi Peppol azonosítót kap, és a validációt követően meg is kezdheti az e-számlák küldését, fogadását.

A Peppol lehetővé teszi, hogy az összes Peppol hálózathoz csatlakozott cégekhez, szervezetekhez is hozzá lehessen férni, függetlenül azok hozzáférési pontjától vagy helyétől. Ez felgyorsítja a cégek kapcsolódását, egyszerűsíti az e-számlázási folyamatot, és biztosítja a biztonságos, szabványosított dokumentumcserét. A Peppol olyannyira bizonyította hatékonyságát, hogy értékes eszközzé vált nem csak az uniós, hanem a globális piacokon működő szervezetek számára is.

Hogyan tudom integrálni a Peppol számlázást a meglévő rendszereimbe?

A Peppol integrálása vállalkozásod működésébe egyszerű és hatékony módja annak, hogy javítsd az e-számlázási folyamatodat, időt és energiát nyerj. A Unifiedpost Hungary Peppol hozzáférési pont, így velünk könnyen csatlakozhatsz a hálózathoz, és elkezdheted a Peppol által nyújtott előnyök kihasználását.

Összefoglalva, a Peppol megoldást kínál azoknak a vállalatoknak, akik szeretnék optimalizálni az e-számlázási folyamataikat, és bővíteni globális elérésüket. A Peppol alkalmazásával egyszerűsödik a számlázási művelet, biztosított a nemzetközi szabványok betartása, és növelhető a dokumentumcsere biztonsága.

Ha további kérdéseid vannak a Peppolról, vagy segítségre van szükséged az integrációval kapcsolatban, kérjük, lépj kapcsolatba értékesítési csapatunkkal szakértő útmutatásért és támogatásért.

Mi a következő lépés a Peppol hálózatba való csatlakozáshoz, és mennyi időt vesz igénybe a folyamat?

A Peppol hálózatba való csatlakozáshoz a cégnek általában az alábbi lépéseket kell megtennie:

1. Regisztráció: A cégnek regisztrálnia kell a Peppol hálózaton keresztül működő hozzáférési ponton vagy szolgáltatónál. Ez általában egy online regisztrációs folyamat, amely során a cég adatait, számlázási információit és egyéb szükséges dokumentumokat kell benyújtani.

2. Integráció: A cégnek integrálnia kell a meglévő számlázási rendszerét vagy szoftverét a Peppol hálózattal. Ez magában foglalhatja az API-k beállítását, a szükséges formátumok és protokollok alkalmazását.

3. Tesztelés: Miután az integráció megtörtént tesztelni kell a Peppol hálózaton keresztül történő számlázást és elektronikus adatküldést, hogy megbizonyosodjunk a rendszer megfelelő működéséről.

Az idő, amely szükséges a Peppol hálózatba való csatlakozáshoz, változhat a cég méretétől, az integráció bonyolultságától és az esetleges egyéb tényezőktől függően. Általában azonban a regisztrációs folyamat néhány héttől akár néhány hónapig is eltarthat, míg az integrációs folyamat és tesztelés további időt vehet igénybe. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az időkeretek csak becslések, és a tényleges időtartam a cég konkrét helyzetétől függően változhat. Részletes információkért kérdezze kollégánkat!

Milyen költségekkel jár a Peppol számlázás, és milyen megtakarításokat eredményezhetne hosszú távon?

A Peppol hálózatba való integráció költségei változhatnak a vállalat méretétől, az integráció bonyolultságától és más tényezőktől függően. Az integrációs költségek magukban foglalhatják a szoftverlicenc díjait, az integrációs munkák költségeit, valamint a Peppol hozzáférési pontokkal való csatlakozás költségeit és a tesztelést.

Vannak bizonyos cégek, akiknek nem is lehet másképp csak Peppolon keresztül küldeniük a számlát. Ebben az esetben az egész nemzetközi ügylet múlik azon, hogy hozzáférnek -e a Peppol hálózathoz vagy sem.

Hosszú távon az integráció megtakarítást eredményezhet azáltal, hogy csökkenti a hagyományos papír alapú számlázás költségeit, csökkenti az adminisztrációs terheket, és javítja az adminisztratív hatékonyságot. Emellett a Peppol hálózat segíthet az időbeli fizetési folyamatok felgyorsításában és az adminisztratív hibák minimalizálásában is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az integráció és a megtakarítások konkrét összegei vállalatonként eltérőek lehetnek, és érdemes részletes elemzést végezni annak érdekében, hogy pontosan fel lehessen mérni az integráció hosszú távú pénzügyi hatásait.

Milyen előnyei vannak még a Peppol számlázásnak?

A Peppol számlázás használatának előnyei az alábbiak:

Globális elérés: Hozzáférés a Peppol hálózaton keresztül világszerte működő szervezetekhez, vállalatokhoz. Több határokon átnyúló tranzakció.

Szabványosítás: Hibamenetesen biztosítható az e-számlázási szabályozások és szabványok betartása különböző országokban és iparágakban.

Hatékonyság: Egyszerűsíthető a számlázási folyamat, csökkenthető a manuális hibák száma, és javítható az általános működési hatékonyság.

Biztonság: Biztonságosan továbbíthatók az e-számlák és dokumentumok, az érzékeny üzleti információk védve vannak.

Üzleti alapvetés: Számos piacon kötelező a Peppol számlázás leggyakrabban B2G ügyletek esetén.

Melyik piacon kötelező a Peppol számlázás használata?

A Peppol hálózatot sok európai országban használják. Emellett népszerű Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, Kanadában, Új-Zélandon, Szingapúrban is. Az adóügyi megfelelés és az elektronikus számlázás szabályai világszerte folyamatosan változnak. Az adóhatóságok kötelező elektronikus számlázási reformokat vezetnek be. A Unifiedpost folyamatosan monitorozza a változásokat, és rendszeresen tájékoztatjuk a piacot. 2024-ben egy Nemzetközi adó- és e-számlamegfelelés útmutatót állítottunk össze. A kiadványban részletesen szerepelnek a hatályos szabályozások. Iratkozzon fel a közösségi média felületünkre, mert hamarosan megosztjuk az útmutatót az érdeklődőkkel.

Érdekesség a Peppol szervezeti felépítése

Az Open Peppol a nemzetközi nonprofit szervezet, amely a PEPPOL-szabvány kidolgozásáért és terjesztéséért felelős Európában és a világ más részein egyaránt. Léteznek Peppol hatóságok. A feladatuk a Peppol hálózati pontok szakmai ellenőrzése, annak biztosítása, hogy a Peppol hozzáférési pontok megfelelnek a szakmai követelményeknek, és lokális szinten jogosultak piacra szabott követelményeket meghatározni a PEPPOL-dokumentumok kialakítására és tartalmára vonatkozóan.

A PEPPOL a közszféra felé történő számlaküldés egyik módja (B2G folyamatokban sok piacon kötelező). Emellett egy rendkívül biztonságos, nemzetközi hálózat, amely lehetővé teszi, hogy állami és magánvállalatok az üzleti szempontból kritikus fontosságú elektronikus dokumentumaikat a Peppol hálózaton belül biztonságosan küldjék és fogadják.

A GENA és a Peppol együttműködve, közösen létre hozta a Globális Interoperabilitási Keretrendszert. Ez a keretrendszer biztosítja a vállalkozások és kormányok számára az átjárhatóságot, így azok könnyen és automatizáltan kicserélhetik egymás között az ellátási lánc dokumentumait és információit.

Tudta?

A Unifiedpost Hungary nemzetközi e-számla szolgáltató és Peppol hozzáférési pont. Segítünk az e-számlamegfelelésben, hogy a vállalkozásoknak ne kelljen amiatt aggódnia melyik országban épp mi a jogszabályi követelmény. Emellett az elektronikus számla automatizációs megoldásunk beépül az elektronikus számla fogadó és az elektronikus számla küldő meglévő rendszerei közé, kiemeli a számla adatot, és a kívánt formátumra alakítja, adatdúsítást és ellenőrzéseket végez, jóváhagyásra vagy javításra küldi az elektronikus számlát, mindezt gyorsan, 100% adatpontossággal és biztonsággal. A megoldás nem igényli a meglévő rendszerek, programok cseréjét. Így nincs költséges és időigényes fejlesztés sem. Rendszerünk képes bekérdezni a NAV rendszerébe, az onnan letöltött számlák adatait számlaképpel kiegészíteni, valamint az Ön ERP rendszere által feldolgozható formátumba konvertálni.

Tudjon meg többet a termékeinkről!

Számlafogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
Számlaküldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Melyik Peppol számlázási szolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót. Egyet pedig arról, hogy mit érdemes figyelembe venni, ha Peppol szolgáltató pontot választunk.

Ismerjen meg minket!

Ha fontos, hogy az e-számla szolgáltatója megbízható háttérrel rendelkezzen, akkor jó helyen jár. Ismerje meg a Unifiedpost Groupot! A cikkben összefoglaljuk, hogy miért dolgozunk az automatizálásban, idővonalon bemutatjuk a fejlődésünket és nyíltan kommunikálunk a számainkról.

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-áfa elektronikus számla elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla kiállításának szabályai elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás elektronikus számlázás esettanulmány GENA hatékonyság interjú külföldre számlázás szabályai mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás Partnerprogram webinárium összefoglaló peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei számla megőrzési kötelezettség trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary webinárium

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.