Külföldi számlázás, nemzetközi adómegfelelés: Lengyelország

Szerző: | máj 9, 2024 | nemzetközi e-számlázás

#kötelező #eszamlazas #eszamla #megfelelés #automatizálás #unifiedpost #hungary

2024 kötelező e-számlázási reform újdonságok

Az Európai Bizottság „Áfa a digitális korban” elnevezésű intézkedéscsomagja gyökeresen átalakítja a tagállamok számlázási és áfabevallási gyakorlatait. *Az „Áfa a digitális korban” elnevezésű intézkedéscsomag (amit sokszor ÁFA irányelvnek, HÉA irányelvnek vagy ViDA javaslatcsomagnak is szoktak nevezni) célja az egyes tagországok számviteli gyakorlatának uniós szintű harmonizálása.

Cikksorozatban mutatjuk be a legfrissebb híreket. Korábbi cikkünk Belgium, Németország, Spanyolország elektronikus számlázási reform aktualitásait ismertette. Gyakran mutatjuk be a nem Uniós országok e-számlázását is. Ha szeretne rendszeresen tematikus hírlevélben, podcast formában is tájékoztatást kapni, akkor látogasson el nemzetközi e-számla megfeleléssel foglalkozó oldalunkra.

Friss hírek a lengyelországi e-számlázásról!

A lengyel pénzügyminisztérium sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette a KSeF-rendszer régóta várt új, kulcsfontosságú végrehajtási időpontjait. A minisztérium bejelentette, hogy 2026. február 1-jétől kezdődően a 200 millió PLN-t (jelenlegi árfolyamon kb. 46 millió euró) meghaladó árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak kötelező lesz megfelelniük az elektronikus számlázási követelményeknek (B2B). Az összes többi vállalkozás számára az új, kötelező e-számlázás bevezetési dátum 2026. április 1-je.

Mit lehetett korábban tudni Lengyelország e-számla reformjáról?

Ez jelentős elmozdulást jelent az eredeti ütemtervhez képest, mivel a bevezetés szakaszos megközelítést alkalmaz. A lengyel Pénzügyminisztérium több „élesítési” időpontot is bejelentett korábban. Az eredeti időpont 2024. január 1. volt. Ezt később felülvizsgálták. 2024. július 1. az áfakörös adófizetőkre vonatkozott, és 2025. január 1-je a nem áfakörös adófizetőkre vonatkozott.

Idén január 19-én azonban a Pénzügyminisztérium bejelentette a B2B-kötelezettségvállalás további késleltetését, anélkül, hogy új kezdési időpontot jelölt volna meg.

Milyen változások várhatók a lengyelországi e-számlázásban?

A legfrissebb rendelkezésre álló információk szerint amellett, hogy a Pénzügyminisztérium a fentiek szerint megerősítette az új bevezetési időpontokat, a rendszer újratervezését fontolgatja. Sőt teljesen új rendszerarchitektúra nulláról való felépítésével kezdődik. Erre a célra egy külön IT-architektúrával foglalkozó csoportot hoznak létre. Az átláthatóság fokozása érdekében az új KSeF-rendszer technikai specifikációit a megfelelő időben fokozatosan megosztják.

Ne maradjon le a lengyelországi vagy más nemzetközi e-számlázási fejleményekről!

Továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a lengyelországi helyzetet, és amint újabb információk állnak rendelkezésre, tájékoztatni fogjuk a piacot. Ha rendszeres frissítéseket szeretne kapni tematikus hírlevelek vagy podcastok formájában, esetleg élvezetes beszélgetés formájában szeretne tájékozódni a nemzetközi adómegfelelésről és e-számla megfelelésről, akkor megteheti:

Tudta?

Negyedévente frissítjük a nemzetközi e-számlázási ütemtervet, amiben a hatályos és várható e-számla reformokat mutatjuk be. Innen töltheti le a nemzetközi e-számlázási ütemtervet.

Segítünk megfelelni az e-számlázási előírásoknak, jelentkezzen ingyenes konzultációra, és sales csapatunk visszahívja.

A Unifiedpost Hungary minősített Peppol hozzáférési pont. A Unifiedpost Group kötelékében több mint 60 országban biztosítjuk a nemzetközi e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen termékeink a multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges elektronikus számla fogadási és küldési folyamatát automatizálják. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki a honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!  

Tudjon meg többet a termékeinkről!

E-számla fogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
E-számla küldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Melyik e-számla szolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót. Egyet pedig arról, hogy mit érdemes figyelembe venni, ha Peppol szolgáltató pontot választunk.

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-áfa elektronikus számla elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla kiállításának szabályai elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás elektronikus számlázás esettanulmány GENA hatékonyság interjú külföldre számlázás szabályai mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás Partnerprogram webinárium összefoglaló peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei számla megőrzési kötelezettség trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary webinárium

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.