Elektronikus számla és dokumentum csere automatizálási lehetőségek összehasonlítása

Szerző: | nov 10, 2023 | elektronikus számla

#eszamlazas #unifiedpost #hungary #tomeges #automatizalt #eszamla

elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás

Elektronikus számla automatizálással spórolni is lehet

A mai gyors ütemű üzleti életben a működési hatékonyság optimalizálása kiemelkedő fontosságú ahhoz, hogy a versenytársak előtt maradjunk. Mivel egyre több vállalkozás törekszik folyamatainak racionalizálására, kihívást jelenthet annak megértése, hogy mely technológiákat és műveleteket érdemes követni, ha tömeges elektronikus számla és dokumentum csere automatizálására kerül sor.

De miért automatizálják a vállalkozások az elektronikus számla küldés-fogadást?

Valójában nem kizárólagosan az elektronikus számlák cseréjét automatizálják, hanem a megrendelések indítását, elektronikus számlák kiállítását, szállítmányozási dokumentumok kiállítását és rendszerbe felvitel – és jóváhagyás folyamatát, továbbá a gyártási raktározási dokumentumok kezelését is.

A nyomós okok, a költségcsökkentés, optimalizálás és hibamentes ügymenet kialakítása. Ezek mellett a biztonság, amire egyre több vállalkozás nagy gondot fordít. Természetesen vannak még okok, amiket összefoglaltunk egy korábbi cikkben.

Milyen elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás megoldásokból tudnak választani a vállalkozások?

Minden egyes technológia egyedi előnyöket kínál, forradalmasítva a vállalkozások adat- és tranzakciókezelését. Egy ábrán összeszedtünk három technológiai megoldás közötti különbséget, hogy segítsünk kiválasztani, melyik technológia felel meg leginkább a vállalkozása számára. Bemutatjuk a Unifiedpost Group technológiai megoldásaitól kezdve a fejlett EDI-rendszereken át az OCR automatizálást. Fedezze fel az egyes módszerek működését, előnyeit és hátrányait. Vegyük sorra a döntési pontokat!

Mi az OCR?

Az optikai szövegfelismerés (OCR) lehetővé teszi képek, a PDF fájlok, szkennelt vagy digitálisan fotózott dokumentumok szerkeszthető és szövegesen kereshető formába való átalakítását. Az így kapott anyag szerkeszthető, kereshető és archiválható.

Mi az EDI?

Az EDI (Electronic Data Interchange) egy elektronikus adatcserére szolgáló rendszer, amely lehetővé teszi két vagy több számítógépes rendszer közötti adatcserét standardizált formátumban. Az EDI rendszer általában üzleti folyamatokhoz kapcsolódó adatokat cserél, például számlázási, megrendelési vagy szállítási adatokat. Az EDI rendszer használatához szükséges azonos formátumok és protokollok használata mindkét rendszerben. Az EDI rendszer általában specifikus iparágakban használatos, például az autóiparban, a kiskereskedelemben, a logisztikában és a gyártásban.

Az EDI rendszer működése során az adatokat az egyik rendszerből átalakítják az EDI formátumra, majd továbbítják a másik rendszerbe. Az adatokat általában biztonságosan, titkosított formában továbbítják, hogy megvédjék azokat a külső személyektől.

A Unifiedpost Group megoldásai

Nemzetközi e-számlaszolgáltatóként számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. A formátum- és csatornafüggetlen számlafogadás automatizálás termékünk multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges e-számlafogadási folyamatát automatizálja. A számlaküldés automatizálás termékünk az e-számla küldés folyamatát. A Unifiedpost Group minősített Peppol hozzáférési pont. Nemzetközi szervezetek tagja. Több mint 60 országban biztosítjuk a globális e-számla megfelelést, ami a dinamikusan változó jogszabályi környezetben nagy kincs.

Számlafogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
Számlaküldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Bizonytalan abban, melyik megoldásunk a megfelelő az Ön vállalkozása számára? A sales csapatunk egy ingyenes konzultáció keretében válaszol a kérdéseire. Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Az elektronikus számlafogadás automatizálás megoldás a Modern Vállalkozások Programjában is elérhető

Programjában, Minősített szállítóként cégünk is szerepet vállal a Modern Vállalkozások, hogy a célunkkal összhangban előre mozdítsuk a vállalatok digitális transzformációját. >>

Melyik e-számlaszolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót.

Ismerjen meg minket!

Ismerje meg a Unifiedpost Groupot! A cikkben összefoglaljuk, hogy miért dolgozunk az automatizálásban, idővonalon bemutatjuk a fejlődésünket és nyíltan kommunikálunk a számainkról. A csoport honlapját itt találja.

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-áfa elektronikus számla elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla kiállításának szabályai elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás elektronikus számlázás esettanulmány GENA hatékonyság interjú külföldre számlázás szabályai mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás Partnerprogram webinárium összefoglaló peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei számla megőrzési kötelezettség trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary webinárium

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.