2023 legtrendibb témája lesz a ChatGPT?

Szerző: | jan 18, 2023 | trend

#eszamla #unifiedposthungary #dokumentumkuldes #dokumentumfogadas

Mi is az a ChatGPT? Hogyan használjuk a ChatGPTt? Mire figyeljünk a ChatGPT használata közben? Google vagy ChatGPT? Miért írunk a ChatGPTről?

chatgpt

Mi is az a ChatGPT?

Mert az egyik legtrendibb mesterséges intelligencia termék jelenleg, ami mindenkit érdekel. 2022 december elején jelent meg, az Open AI mesterséges intelligencia kutatóközpont terméke. A kutatóközpontot 2015-ben alapította Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, Wojciech Zaremba. A missziójuk olyan mesterséges intelligencia technológia termékek létrehozása, amik az emberiség hasznára lesznek.

A ChatGPT generatív mesterséges intelligencia, ami annyit tesz, hogy percek alatt képes létrehozni valamit, amin egy ember hosszasan dolgozna. Jelen esetben szöveges tartalmat és kódot is ír, megold könnyebb matematikai műveleteket is, mindezt szupergyorsan. Korábban is voltak már olyan generatív AI termékek, amik kódsorokat írtak vagy művészi alkotásokat, zenéket készítettek. Itt egy másik AI eszköz, ami képeket készít.

Művészek csoportjai demonstráltak az ellen, hogy ilyen generatív AI termékekbe táplálták az alkotásaikat, és a stílusukat használva készítettek képeket. Számos vitát szítanak ezek a technológiák nem csak a plágium miatt, hanem a munkakörök megszűnésétől való félelem miatt is. Ezek a rendszerek tanulnak, gombamód szaporodnak, így van, aki azt jósolja, hogy éveken belül automatizálhatóvá válik a digitális tartalmak készítésének jelentős része.

A ChatGPTt néhány nap leforgása alatt milliónál is többen tesztelték.  Az AI rendszer egy profi chat bot, ami képes intelligensen, pontosan és emberszerűen válaszolni a feltett kérdésekre és kérésre finomhangolja is a tartalmat. A kért stílus szerint tudja percen belül átfogalmazni az írott szöveget, összegez, összehasonlít, fordít és számos témában összeszedett választ ad.

A kutatók, fejlesztők folyamatosan fejlesztik, többnyelvűsítik és emberszerűvé formálják. Most szöveges tartalmakat tud feldolgozni és létrehozni, de tervbe van véve, hogy hanganyagot, videót is képes legyen alkotni.

Hogyan használjuk a ChatGPTt?

Mióta megjelent mindenki azt találgatja, hogy hogyan fogják használni, hogyan épül be a mindennapokba. Mert, hogy beépül, és más termékek, főleg chatbotok és intelligens személyi asszisztensek, tudásnavigátorok exponenciális fejlődését is okozza, az biztos. 2023-ban még sokat fogunk hallani róla.

A Chat GPT hatalmas mennyiségű adatot használ. Ez teszi lehetővé, hogy olyan szöveget hozzon létre, amely gyakran megkülönböztethetetlen az ember által írt tartalomtól.

Feltehetünk neki bármilyen kérdést. Megkérhetjük, hogy adja meg a legjobb választ egy gyakori interjú kérdésre. Van, aki komplett edzéstervet rakott össze vele, adatokat adott meg, számolásokat végeztetett a ChatGPTvel és recepteket kért a fogyás céljához, majd a receptekhez egy bevásárlólistát is készíttetett. Felszólíthatjuk, hogy írjon egy hivatalos panaszlevelet a nevünkben, értekezzen egy témában, írjon egy mesét a gyereknek vagy egy ünnepi üdvözletet az üzleti partnereinknek. Biztosan fogunk olyat is tapasztalni, hogy vállalkozások beépítik az üzleti folyamataikba.

Az openai.com oldalon érjük el. API-ként használhatjuk, letölthetjük, vagy bővítményként még egyszerűbben is beépíthetjük a mindennapi munkafolyamatainkba.

Mire figyeljünk a ChatGPT használata közben?

A ChatGPT nem tudja megkülönböztetni a tényeket és a fikciót. Az interneten található tartalmakat táplálták bele, de tudjuk, hogy éppen a világháló van tele sok fals adattal, egyéni véleménnyel. Ezeket mind használja, így bőségesen lehetnek tévedések.

Nem képes saját magától meghatározni a megfelelő stílust sem. Tud írni bármiről, ami szöveges tartalomként fent van az interneten, de aktuális tartalmakat, vagy például videós tartalmakat, melyik az aktuálisan legnépszerűbb tartalom, eseményeket, nem tud megadni. Nem tud keresni az interneten. Emiatt a Bing fel szeretné használni egy továbbfejlesztett keresőhöz, ami friss keresések alapján készít majd minőségi tartalmakat.

A Chat GPT alkotói fel is hívják arra a figyelmet, hogy a ChatGPT néha olyan válaszokat ad, amik ugyan hihetőnek hangzanak, de helytelenek. Arra is felhívják a figyelmet, hogy 2021 után már limitált a ChatGPT tudása, így a gyorsan változó területeken nem fog teljes értékű anyagot előállítani.

Google vagy ChatGPT?

Kell -e tartani attól, hogy a ChatGPT elsöpöri a Googlet? Nem. Két teljesen más termékről beszélünk. Más célból használják őket és másra is képesek. A Google mindig ki fogja dobni a legújabb és sokféle tartalmakat. A ChatGPT pedig emberszerű válaszokat fog adni, ha kell összefoglalva, összehasonlítva, leegyszerűsítve a kérésnek megfelelő stílusban. A Google egy keresőmotor, különféle algoritmusok dolgoznak a háttérben és számos kiváló terméke van, ami összehangolhatók, és rengeteg tevékenységet elvégeznek helyettünk.

Miért írunk a ChatGPTről?

A digitalizáció szektorsemleges versenytényező, ami annyit jelent, hogy többé már nem elég a kötelező szinten teljesíteni, hanem érdemes az innovatív technológiák gyors térnyerését célzott projektekkel bevezetni például az adminisztratív és pénzügyi folyamatokba.

A leggyakoribb digitalizációs – automatizációs fejlesztések a dokumentumkezelést, tárolást, a számlázást (hívjuk modern dokumentumkezelésnek), finanszírozást, marketinget és salest és az ügyfél front-endeket érintik, de szektorspecifikusan beszivárognak más folyamatokba is.

Az adminisztratív digitális transzformáció már zajlik egy ideje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások a modern dokumentumkezeléssel értékes időt, energiát és költséget takarítanak meg, amit más, hasznos feladatokra fordítanak.

A Unifiedpost Hungary tömeges e-számla és e-dokumentum küldéssel és fogadással, digitális faktorálással és NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadással is igyekszik levenni a terhet a vezetők válláról.

Hiába a digitális transzformáció, amikor van, aki még emailben küldi a Pdf alapú számláját, vagy egyik szoftverből exportálja, hogy a másikba importálja, rávezet egy számsort, hibákat keres, átszámolja, összehasonlítgatja, a beszállítóval levelezget róla. Aki ezt teszi, az tévúton jár. Ha a kollégák hada foglalkozik ezzel, akkor még sokszorosan drága is a manuális számlázás, adminisztráció.

A Unifiedpost Hungary biztosítja a teljes dokumentum és e-számla áramlás automatizálását. Minden számlát és dokumentumot, csatornától és formátumtól függetlenül, gyorsan, automatizáltan dolgozunk fel, sőt kibővítjük a kért adatokkal, beépített ellenőrzéseket végzünk és hibalistát állítunk elő.

A tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadás folyamatát, akár a teljes szállítási lánc valamennyi dokumentummozgását digitalizáljuk, automatizáljuk. Sokan ráébredtek, hogy pontos és gyors folyamatokért a legegyszerűbb minél több dokumentumot automatizáltan kezelni. Ők a megrendelést, szállítólevelet, anyaközpont felé tett jelentéseket, riportokat is a Channel és Collect termékeinkkel küldik és fogadják.

A nagyvállalatok jelentős része már az ügyfelünk, mivel szeretik csökkenteni a költségeiket és minimalizálni a kockázatokat, így csak is bizonyított, sikeres projektekbe fognak, ahol a biztonság és a hibamentes folyamatok garantáltak.

Arra gondoltunk, hogy bemutatjuk a 2023-as év elejét felforgató AI technológiát, a ChatGTPt, hogy bizonyítsuk azoknak a   vállalatvezetőknek, akik még tartanak az innovatív technológiáktól, és esetleg a ma már a nem is olyan futurisztikus modern dokumentumkezelés, hogy itt az idő újra keretezni, amit a digitális technológiákról, automatizációról, és legfőképp a modern dokumentumkezelésről gondolnak.

A Unifiedpost Hungary termékeivel a jelen már a jövő. Minek fáradozna bárki manuális munkával, ha egy kattintással is megoldható hosszú napok, hetek, hónapok munkája?

Az üzleti versenyben az nyer, aki nem retteg a modernizációtól, hanem beépíti az üzleti folyamataiba. Ismerje meg a tömeges e-számla és dokumentum menedzsment megoldásainkat!

Váltson automatizált digitális megoldásra!

Kérdezze a sales csapatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

Számlafogadás | tömeges e-számla és dokumentum fogadása egy kattintásra
Számlaküldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás

Ezt olvasta már?

Hogyan dolgozunk? Ebben a cikkben kiderül.
Modern dokumentumkezelés rövid videó.

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.