7 előny, amire szert teszünk, ha válságban modernizálunk

Szerző: | okt 20, 2022 | modern dokumentumkezelés

eszamla #unifiedpost #dokumentumkuldes #dokumentumfogadas

A Unifiedpost Group Hungary megvalósítja a vállalkozásoknál a nagy mennyiségű e-számla és e-dokumentum küldését–fogadását, dokumentum formátumtól és csatornától függetlenül.

Mit tudunk tenni a recesszióban, ami a vállalkozás számára versenyelőnyt jelent?

A jelenlegi válság íve dinamikusabb, mint, amit a covid válság okozott. Elhúzódóbb recessziót prognosztizálnak. A legtöbb vállalkozás számára jelenleg az energiaköltségek drágulásának mértéke, kiszámíthatósága és az árak szélsőséges ingadozása jelentik a legnagyobb gondot.

A válságkezelést sokan a megtakarításokban keresik. Ugyanakkor egy kézenfekvő dolgot elfelejtenek, amikor sikeres válságkezelésen gondolkodnak, mégpedig a modernizációt.

Magánemberként mindig igyekszünk a legfrissebb technológiákkal könnyíteni az életünkön, de a vállalkozásokban sok esetben a nem főtevékenységgel összefüggő folyamatok optimalizációja, modernizációja elmarad. A manuális módszereknél megragadni nem szerencsés, mivel így lemondunk a modernizáció azonnal érezhető anyagi, kényelmi előnyeiről.

Több válságban bebizonyosodott, hogy az elsőreflexes gyors reakciók ezek; változik a környezet, a vállalatok reagálnak, átszerveznek, megtakarítanak, csökkentenek, rugalmasabb, olcsóbb, könnyebben és gyorsabban szabályozható üzleti folyamatokat vezetnek be.

Általános ökölszabály, hogy a vállalkozások bővülnek, amikor a gazdaság virágzik, válságban viszont stagnálnak, költséget vágnak. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a recessziós környezetben azok a cégek élnek túl, amelyek nem csak megtakarítanak, optimalizálnak, hanem önmagukba is fektetnek, például azzal, hogy automatizálják a folyamataikat. Előre gondolkodva digitalizációs megoldásokat vezetnek be, olyanokat, mint a Channel és a Collect.

Lehet -e költséghatékonyan digitalizációs projektbe fogni?

A trend külföldön mindenképpen az, hogy a vállalkozások modernizálnak és digitalizálnak a működésükben, amit csak lehet, mivel ez ESG szempontból is pozitív. A Unifiedpost Hungary digitalizációs termékeivel nem csak spórolhat egy vállalkozás, hanem zöldítheti is a működését.

Egy digitalizációs, automatziációs megoldás nem szükséges, hogy költséges fejlesztéssel járjon. A mi megoldásunk nem csak költséghatékony, hanem hozzásegíti a vállalkozást a cash-flow pozitív léthez, és közép- hosszútávon is versenyelőnyt jelent.

Recessziós környezetben is versenyelőnyt szerez az a vállalkozás, amelyik nem csak megtakarít, hanem okosan modernizál, például automatizálja a dokumentum küldés-fogadás folyamatait.

Miért automatizálják egyes vállalatcsoportok és vállalatok az adminisztrációjukat és mit nyernek vele?

Az e-számla fogadás folyamatot amiatt automatizálják a cégek, mert a manuális feldolgozás korszerűtlen. Össze-vissza küldik nekik az e-számlákat, dokumentumokat, sokszor hiányosan, hibásan, ez pedig többletmunkát eredményez, időt von el, és sok ember munkájába kerül.

Az automatizált e-számla és e-dokumentum fogadás gyorsabb, korszerűbb, hibamentes, csatorna és formátumfüggetlen. Több különböző adatstruktúrát is elő tudunk állítani (például PDF-ből EDI), és több különböző rendszerbe, real time fel tudjuk tölteni (például ERP rendszerbe, könyvelő programba, számlázó rendszerbe), teljes mértékben az e-számla, e-dokumentum fogadó elvárása szerint.

Ezeken túl az alábbi előnyöket is élvezik, akik a Collect, in-bound megoldásunkat használják a nagymennyiségű e-számla, és e-dokumentum fogadáshoz.

Előny 1: Adatdúsítás

Minden dokumentum esetében adatdúsítással biztosítjuk a kiváló minőséget. Az adatokat újrapozícionáljuk és a hiányzó adatokat automatikusan kitöltjük a pillanat törtrésze alatt.

Előny 2: Csatorna- és formátumfüggetlen

Bármilyen csatornán és bármilyen formátumban küldik a dokumentumot, a fogadó vállalkozás abban a formátumban és olyan csatornán kapja meg, ahogy csak szeretné.

Előny 3: Pozíciószintű adatminőség

Az adatminőség fontos. A mi megoldásunkkal pozíciószintű, százszázalékos adatkinyerési garanciát vállalunk felár nélkül.

Előny 4: Beépített ellenőrzések

A nagymennyiségű e-számla és e-dokumentumfogadás közben villámgyors ellenőrzéseket végzünk a fogadó vállalat kérésének megfelelően.

Fontos egy számsor? A vállalatspecifikus ellenőrzések a fogadó vállalat megadott elvárásai alapján történnek. Például szeretne a fogadó cég minden egyes számlára egy PO számot, de sok beszállító lefelejti, hibásan adja meg, ami bosszúsághoz, plusz munkához vezet.

Ebben az esetben ellenőrizzük, hogy ott van -e a PO szám a számlákon, és hiánytalanul szerepel -e. Átszűrünk a sok száz számlát és a hibalistára futókat szempillantás alatt visszaküldjük egy listán a számla kiállítójának. A javítási kérést pontosan fogalmazzuk meg, így hamar tud korrigálni a küldő fél. A fogadóhoz már csak a hibátlan e-számla, e-dokumentum érkezik be.

Előny 5: Számszaki ellenőrzések

Nagy mennyiségű e-számla fogadás esetén a matematikai ellenőrzést is elvégezzük Ön helyett. Ha a számok nem stimmelnek, akkor a hibás számlát nem juttatjuk el Önnek, hanem visszaküldjük javításra a kiállítójának.

Előny 6: Jogi ellenőrzés

Nagy mennyiségű e-számla küldés-fogadás esetén a jogszabályi megfelelőségi ellenőrzést is elvégezzük Ön helyett.

Előny 7: Rugalmas

A szállítási lánc összes dokumentumát professzionálisan kezeli a rendszerünk. Az e-számlákon túl az árkatalógusok, megrendelések, szállítólevelek hatékony kezelésére egyaránt képes. Ezeket a különféle dokumentumokat egyszerre tudjuk kezelni, néhány másodperc alatt, adatokkal feltöltve, adatokat átstrukturálva.

Példa az egyik ügyfelünk, egy külföldi vállalkozás, akik közétkeztetéssel foglalkoznak. Az ő munkafolyamatukat nagyban leegyszerűsíti, felgyorsítja a digitalizált küldés-fogadás. Beküldi az árkatalógust a pék, a kertészet, és a többi beszállító, a mi rendszerünk kinyeri a legfrissebb adatokat és a megfelelő formátumban, csatornán továbbítjuk a konyhának. Az összeállítja a menüt és a megrendeléseket, amik kimennek a beszállítókhoz az ő általuk feldolgozható formátumban és csatornán. A folyamatban a szállítólevél és számla mozgások is automatikusan, biztonságosan, real time történnek.

Váltson automatizált digitális megoldásra!
Kérdezze a sales csapatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Tudjon meg többet a termékeinkről!
Channel | e-számlaküldés, tömeges dokumentumküldés
Collect | e-számlafogadás, tömeges dokumentumfogadás
Digitális faktoring | mobilról intézhető, rugalmas, gyors

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

További cikkek

Digitalizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! A sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.