7 előny, amire szert teszünk, ha válságban modernizálunk

Szerző: | okt 20, 2022 | modern dokumentumkezelés

#eszamla #unifiedpost #dokumentumkuldes #dokumentumfogadas

A Unifiedpost Group Hungary megvalósítja a vállalkozásoknál a nagy mennyiségű e-számla és e-dokumentum küldését–fogadását, dokumentum formátumtól és csatornától függetlenül.

Mit tudunk tenni a recesszióban, ami a vállalkozás számára versenyelőnyt jelent?

A jelenlegi válság íve dinamikusabb, mint, amit a covid válság okozott. Elhúzódóbb recessziót prognosztizálnak. A legtöbb vállalkozás számára jelenleg az energiaköltségek drágulásának mértéke, kiszámíthatósága és az árak szélsőséges ingadozása jelentik a legnagyobb gondot.

A válságkezelést sokan a megtakarításokban keresik. Ugyanakkor egy kézenfekvő dolgot elfelejtenek, amikor sikeres válságkezelésen gondolkodnak, mégpedig a modernizációt.

Magánemberként mindig igyekszünk a legfrissebb technológiákkal könnyíteni az életünkön, de a vállalkozásokban sok esetben a nem főtevékenységgel összefüggő folyamatok optimalizációja, modernizációja elmarad. A manuális módszereknél megragadni nem szerencsés, mivel így lemondunk a modernizáció azonnal érezhető anyagi, kényelmi előnyeiről.

Több válságban bebizonyosodott, hogy az elsőreflexes gyors reakciók ezek; változik a környezet, a vállalatok reagálnak, átszerveznek, megtakarítanak, csökkentenek, rugalmasabb, olcsóbb, könnyebben és gyorsabban szabályozható üzleti folyamatokat vezetnek be.

Általános ökölszabály, hogy a vállalkozások bővülnek, amikor a gazdaság virágzik, válságban viszont stagnálnak, költséget vágnak. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a recessziós környezetben azok a cégek élnek túl, amelyek nem csak megtakarítanak, optimalizálnak, hanem önmagukba is fektetnek, például azzal, hogy automatizálják a folyamataikat. Előre gondolkodva digitalizációs megoldásokat vezetnek be, olyanokat, mint a számlaküldő és a számlafogadó megoldásaink.

Lehet -e költséghatékonyan digitalizációs projektbe fogni?

A trend külföldön mindenképpen az, hogy a vállalkozások modernizálnak és digitalizálnak a működésükben, amit csak lehet, mivel ez ESG szempontból is pozitív. A Unifiedpost Hungary digitalizációs termékeivel nem csak spórolhat egy vállalkozás, hanem zöldítheti is a működését.

Egy digitalizációs, automatziációs megoldás nem szükséges, hogy költséges fejlesztéssel járjon. A mi megoldásunk nem csak költséghatékony, hanem hozzásegíti a vállalkozást a cash-flow pozitív léthez, és közép- hosszútávon is versenyelőnyt jelent.

Recessziós környezetben is versenyelőnyt szerez az a vállalkozás, amelyik nem csak megtakarít, hanem okosan modernizál, például automatizálja a dokumentum küldés-fogadás folyamatait.

Miért automatizálják egyes vállalatcsoportok és vállalatok az adminisztrációjukat és mit nyernek vele?

Az e-számla fogadás folyamatot amiatt automatizálják a cégek, mert a manuális feldolgozás korszerűtlen. Össze-vissza küldik nekik az e-számlákat, dokumentumokat, sokszor hiányosan, hibásan, ez pedig többletmunkát eredményez, időt von el, és sok ember munkájába kerül.

Az automatizált e-számla és e-dokumentum fogadás gyorsabb, korszerűbb, hibamentes, csatorna és formátumfüggetlen. Több különböző adatstruktúrát is elő tudunk állítani (például PDF-ből EDI), és több különböző rendszerbe, real time fel tudjuk tölteni (például ERP rendszerbe, könyvelő programba, számlázó rendszerbe), teljes mértékben az e-számla, e-dokumentum fogadó elvárása szerint.

Ezeken túl az alábbi előnyöket is élvezik, akik a számlafogadás automatizálás megoldásunkat használják a nagy mennyiségű e-számla, és e-dokumentum fogadáshoz.

Előny 1: Adatdúsítás

Minden dokumentum esetében adatdúsítással biztosítjuk a kiváló minőséget. Az adatokat újrapozícionáljuk és a hiányzó adatokat automatikusan kitöltjük a pillanat törtrésze alatt.

Előny 2: Csatorna- és formátumfüggetlen

Bármilyen csatornán és bármilyen formátumban küldik a dokumentumot, a fogadó vállalkozás abban a formátumban és olyan csatornán kapja meg, ahogy csak szeretné.

Előny 3: Pozíciószintű adatminőség

Az adatminőség fontos. A mi megoldásunkkal pozíciószintű, százszázalékos adatkinyerési garanciát vállalunk felár nélkül.

Előny 4: Beépített ellenőrzések

A nagymennyiségű e-számla és e-dokumentumfogadás közben villámgyors ellenőrzéseket végzünk a fogadó vállalat kérésének megfelelően.

Fontos egy számsor? A vállalatspecifikus ellenőrzések a fogadó vállalat megadott elvárásai alapján történnek. Például szeretne a fogadó cég minden egyes számlára egy PO számot, de sok beszállító lefelejti, hibásan adja meg, ami bosszúsághoz, plusz munkához vezet.

Ebben az esetben ellenőrizzük, hogy ott van -e a PO szám a számlákon, és hiánytalanul szerepel -e. Átszűrünk a sok száz számlát és a hibalistára futókat szempillantás alatt visszaküldjük egy listán a számla kiállítójának. A javítási kérést pontosan fogalmazzuk meg, így hamar tud korrigálni a küldő fél. A fogadóhoz már csak a hibátlan e-számla, e-dokumentum érkezik be.

Előny 5: Számszaki ellenőrzések

Nagy mennyiségű e-számla fogadás esetén a matematikai ellenőrzést is elvégezzük Ön helyett. Ha a számok nem stimmelnek, akkor a hibás számlát nem juttatjuk el Önnek, hanem visszaküldjük javításra a kiállítójának.

Előny 6: Jogi ellenőrzés

Nagy mennyiségű e-számla küldés-fogadás esetén a jogszabályi megfelelőségi ellenőrzést is elvégezzük Ön helyett.

Előny 7: Rugalmas

A szállítási lánc összes dokumentumát professzionálisan kezeli a rendszerünk. Az e-számlákon túl az árkatalógusok, megrendelések, szállítólevelek hatékony kezelésére egyaránt képes. Ezeket a különféle dokumentumokat egyszerre tudjuk kezelni, néhány másodperc alatt, adatokkal feltöltve, adatokat átstrukturálva.

Példa az egyik ügyfelünk, egy külföldi vállalkozás, akik közétkeztetéssel foglalkoznak. Az ő munkafolyamatukat nagyban leegyszerűsíti, felgyorsítja a digitalizált küldés-fogadás. Beküldi az árkatalógust a pék, a kertészet, és a többi beszállító, a mi rendszerünk kinyeri a legfrissebb adatokat és a megfelelő formátumban, csatornán továbbítjuk a konyhának. Az összeállítja a menüt és a megrendeléseket, amik kimennek a beszállítókhoz az ő általuk feldolgozható formátumban és csatornán. A folyamatban a szállítólevél és számla mozgások is automatikusan, biztonságosan, real time történnek.

Váltson automatizált digitális megoldásra!

Kérdezze a sales csapatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Melyik e-számlaszolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót.

A Unifiedpost Group minősített Peppol hozzáférési pont. Több mint 60 országban biztosítjuk a globális e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen számlafogadó termékünk multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges e-számlafogadási folyamatát automatizálja. A számlaküldő termékünk az e-számlaküldés folyamatát. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Tudjon meg többet az e-számlázási termékeinkről!

Számlafogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
Számlaküldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk
Videó | Itt az ideje az automatizálásnak!

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-áfa elektronikus számla elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla kiállításának szabályai elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás elektronikus számlázás esettanulmány GENA hatékonyság interjú külföldre számlázás szabályai mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás Partnerprogram webinárium összefoglaló peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei számla megőrzési kötelezettség trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary webinárium

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.