Digitális faktoring az e-számlázásban: A modern vállalkozások pénzügyi megoldása

Szerző: | júl 31, 2024 | faktorálás

#nemzetközi #eszamla #szolgáltató #unifiedpost #hungary #peppol #adómegfelelés

A faktorálás olyan okos finanszírozási megoldás, amivel mindenki jól jár. Legyen a fizetési határidő 8 vagy akár 360 napos, a cég már akár aznap hozzájuthat a faktoráltatott számla ellenértékének 90%-hoz. Hogyan? A cikkből kiderül.

digitalis-faktoring-unifiedpost-hungary_2024

Mi is pontosan a digitális faktoring?

A digitális faktoring az e-számlázásban egy innovatív pénzügyi szolgáltatás, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy gyorsan hozzáférjenek a kintlévőségeikhez. Ez a módszer ötvözi a hagyományos faktoring előnyeit a modern technológia kényelmével és gyorsaságával.

A faktoring lényege abban rejlik, hogy a vállalkozások értékesítik az általuk kiállított számlákat egy faktor cégnek. Teszik ezt azért, mert sokszor a hosszabb fizetési határidők miatt jóval később fizetik ki őket, azaz a jogos bevételük hónapokig az üzleti partnereiknél állnak. AZ élet ugyanakkor megy tovább. Lehet, hogy termékfejlesztésre, bérekre, bővülésre vagy a beszállítóik kifizetésére használnák a hiányzó összeget.

A faktoring abban segít, hogy a kiállított számlák akár már aznap kifizetésre kerüljenek.

A faktor cég azonnal kifizeti a számla összegének egy részét, általában a 90%-át, és átveszi a kintlévőségek kezelését és beszedését is. Ezáltal a vállalkozás azonnal hozzáfér a szükséges likviditáshoz, anélkül, hogy ki kellene várnia a hosszabb fizetési határidőket.

Hogyan működik a digitális faktoring a gyakorlatban?

1. A cég kiállítja az e-számlát a vevő(i) felé

2. A faktoring szolgáltató megvásárolja a számlát

3. A faktor szolgáltató kifizeti a számla összegének egy részét, általában a 90%-át a cégnek

4. A cég azonnal hozzáfér az összeghez és tud vele gazdálkodni

5. A faktor szolgáltatóhoz érkezik be a számla ellenértéke a fizetési határidőn belül

6. A cég megkapja a fennmaradó összeget is, miután a faktor cég levonja a szolgáltatási díjat

Ez a folyamat sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos hitelezés vagy faktoring, köszönhetően az e-számlázási rendszerek és a digitális technológia integrációjának. Mi a Flexibill faktoring szolgáltatóval működünk együtt, hogy elhozzuk partnereinknek a digitális faktoring nyújtotta rugalmasságot.

Miért használnak a cégek faktoring szolgáltatást?

A faktoring gyors

A digitális faktoring szolgáltatással a cégek hamarabb a pénzükhöz jutnak, így gördülékenyebb cash-flow menedzsmentjük. A fizetőképességük javul, gyorsabban tudnak haladni. Emellett egy hagyományos hitellel szemben ahol évekig tart a futamidő, a faktorálás a fizetéssel megszűnik.

Könnyen elérhető

A faktoringot a kis-, a közepes- és nagyvállalatok is igénybe vehetik. Egy most induló cég is használhat faktoringot, a hitellel ellentétben a faktoring esetén nincs hitelbírálat, senki sem kér üzleti tervet, nincs kockázatkezelési elemzés, nem lesz zálogosítva se gép, se ingatlan, így minden eladható modernizálható, macera nélkül cserélhető. Az elbírálás egy hiteligénylés esetén akár 6 hetet is igénybe vehet, míg a faktoring esetében gyorsan történik a folyamat, és minden online intézhető.

Rugalmas

Nincs megkötve mire költi a cég az összeget (költheti fejlesztési projektre, alkalmazotti bérekre, szezonális kiadásokra, kötelezettség rendezésére…stb.). Könnyen módosítható hány számlát faktoráltat a cég. Lehet, hogy csak bizonyos partnerek számláit szeretné faktoráltatni, de az is lehet, hogy azokból sem mindig mindegyik számlát.

Biztos összeg

A faktoring nem követeléskezelés, hanem gyors finanszírozás, tehát a faktoring szolgáltató azonnal fizeti a 90%-ot, hiszen a még le nem járt fizetési határidővel rendelkező számlákat veszi meg, és azokat előlegezi meg, így a cég azonnali, elkölthető, átcsoportosítható összeghez jut.

A követeléskezelő cég sikerdíj ellenében dolgozik, azaz még ő sem biztos abban, hogy sikerrel jár. A követeléskezelő a lejárt fizetési határidős számlák behajtásán fáradozik és a szolgáltatásáért alapdíjat és/vagy sikerdíjat kér. A faktoring szolgáltatással a bevétel tervezhető és az adminisztrációs teher is elenyésző.

Pillanatok alatt elindítható

Az e-számlázási rendszerünkkel integrált digitális faktoring rendkívül egyszerűen és gyorsan elindítható. Néhány kattintással startol a folyamatot, és akár 24 órán belül be is érkezhet a számla ellenértéke.

Nincs szükség fedezetre

Ellentétben a hagyományos hitelekkel, a digitális faktoring nem igényel tárgyi fedezetet. Egy hagyományos hitel esetében eszköz, vagy ingatlan, esetleg áru fedezetet kérnek, de a faktoring cég a vevők fizetőképességét vizsgálja.

Költséghatékony finanszírozási forma

A digitális faktoring az e-számlázásban általában olcsóbb, mint a hagyományos hitelek. A díjak átláthatóak és előre kalkulálhatóak online, így könnyebben is tervezhetők. Faktordíjjal kapcsolatban kérdezze sales kollégáinkat! A konzultáció ingyenes és semmilyen kötelezettséget nem von maga után.

Hogyan illeszkedik a digitális faktoring az e-számlázás rendszerébe?

A digitális faktoring szervesen illeszkedik az e-számlázás folyamatába, beépített faktoring szolgáltatásként. Gyakran előforduló kérdés, hogy mit szólnak a vevők a faktorálás szolgáltatáshoz? Sérül az üzleti kapcsolat? A rövid válasz, hogy semmit, mivel gyakran nem tudják, hogy a számláikat faktoráltatják. A fizetési folyamat számukra változatlan marad, csak a kedvezményezett változik.

Tudta?

Nincs egyedül! Ha szeretné, átvállaljuk a nemzetközi adómegfelelés terhét. A Unifiedpost Hungary minősített Peppol hozzáférési pont. A Unifiedpost Group kötelékében több mint 60 országban biztosítjuk a nemzetközi e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen termékeink a multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges elektronikus számla fogadási és küldési folyamatát automatizálják. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki a honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

E-számla fogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
E-számla küldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Így dolgozunk mi

Hogyan zajlik egy tömeges e-számla projekt? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen velünk dolgozni 2024-ben.

Melyik e-számla szolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót. Egyet pedig arról, hogy mit érdemes figyelembe venni, ha Peppol szolgáltató pontot választunk.

Ismerjen meg minket!

Ismerje meg a Unifiedpost Groupot! Tudja meg, hogy miért dolgozunk az automatizálásban és hogy miért dolgozunk nap, mint nap.

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás digitalizációs projekt e-számla e-számla automatizálás e-számla szolgáltató e-számlázás e-áfa elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla szolgáltató elektronikus számlázás Elektronikus számlázási titkok EN16931 elektronikus számlázási szabvány esettanulmány ETAF e-számlázás faktorálás GENA interjú Kérdezték kérdezték válaszolunk kérdezték válaszolunk videósorozat külföldre számlázás szabályai Lengyelországi e-számla reform mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás németországi e-számla reform online számla adatszolgáltatás peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary videósorozat válaszolunk videósorozat Áfa a digitális korban

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

További cikkek

Mi az EN 16931 elektronikus számlázási szabvány?

Mi az EN 16931 elektronikus számlázási szabvány?

Az EN 16931 elektronikus számlázási szabvány kulcsfontosságú szerepet játszik az üzleti folyamatok digitalizálásában. Ebben a cikkben bemutatjuk a szabvány alapjait, előnyeit és gyakorlati alkalmazását.

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.