Jan Druppel elektronikus számlázási technikai tanácsadóként csatlakozik az ETAF szervezethez

Szerző: | jún 13, 2024 | e-számlázás

#unifiedpost #hungary #eszámlaszolgáltató #eszámla #automatizálás #beszállítóiszámla #peppol #globális #eszámlamegfelelés

Jan Druppel elektronikus számlázási technikai tanácsadóként csatlakozik az ETAF szervezethez

Büszkék vagyunk a kollégáinkra, támogatjuk a szakmai fejlődésüket, mert az ő fejlődésük a Unifiedpost Group fejlődése is egyben. Büszkén jelentjük be, hogy az Unifiedpost Group elektronikus számlázási szakértőjét, Jan Druppelt, felkérték, hogy technikai tanácsadóként csatlakozzon az Európai Bizottság ETAF elektronikus számlázási csoportjához.

Mi az az ETAF?

Az ETAF az Európai Adótanácsadók Egyesülete, amely 215 000 francia, német, belga, román, magyar, osztrák és horvát adószakembert tömörít magába. Az ETAF 2015-ben indult nonprofit szervezetként, a belga jog alá tartozik.‍ Az ETAF úgynevezett NGO, azaz non-governmental, független, szakmai szervezet.

Az egyesület küldetése, hogy európai szinten képviselje az adószakmát, szoros kapcsolatot tartva az európai politikai döntéshozókkal. Továbbá célja, hogy előmozdítsa a jó adóügyi és szakmai jogalkotást, megvédje az adószakemberek függetlenségét és titoktartását, fenntartható szakmai szabályozásokra törekedjen, és hozzájáruljunk a visszaélések és a jogellenes cselekmények megelőzését, feltárását.

‍Az egyesület célja:

  • a helyes adóügyi jogalkotás előmozdítása,
  • az adóügyi szakértelem biztosítása az uniós döntéshozók számára,
  • az adószakemberek minőségének és szakértelmének javítása Európa-szerte,
  • a szakma függetlenségének és bizalmasságának védelme,
  • a biztonság és az átláthatóság fokozása,
  • hozzájárulás az adóvisszaélések és a jogellenes cselekmények elleni küzdelemhez.

Hogyan lett Jan Druppel az ETAF tagja?

A hét ETAF-országnak lehetősége volt arra, hogy jelöltet állítson az új technikai tanácsadói posztra. Belgiumban a nemzeti számviteli szövetség (ITAA) jelölte Jant, aki évek óta szorosan együttműködik a szövetséggel és annak tagjaival.

Az ETAF felismerte, hogy Jan az elektronikus számlázás, e-számla modellek és az adótanácsadás terén szerzett széles körű, nem csak Belgiumra korlátozódó szakértelmével kiválóan alkalmas jelölt a pozícióra. Mivel az Unifiedpost Group több mint 30 országban irodával is jelen van, emellett szakértő csapatunk folyamatosan monitorozza az elektronikus számlázási változásokat, így Jan elsőkézből ismeri a lokális jógyakorlatokat is, az e-számlázási és számviteli iparágban szerzett tapasztalatait Európa-szerte hasznosítani tudja.

Mik lesznek a fő vitatémák 2024 folyamán?

Jan ETAF-ben való részvételének részeként a Technikai Tanácsadó Csoport 2024-ben hat alkalommal fog ülésezni az Európai Bizottság tagjaival együtt. Ezen ülések keretében a csoport technikai tanácsadást nyújt az Európai Bizottságnak.

Megkérdeztük Jant, melyek lesznek fő vitatémák 2024 folyamán? Az Európai Bizottság ViDA (Áfa a digitális korban) irányelve és az ehhez kapcsolódó elektronikus számlázási és adatjelentési kötelezettségek, reformok a leginkább aktuális témák 2024-ben.

Jan szerepe és tanácsai ezekben a megbeszélésekben a különböző európai CTC- és e-számlázási modellekről és a szabályozás lokális implementálásáról szólnak majd. Az Európai Bizottság egységes elektronikus számlázási formátummal kapcsolatban is dönteni fog. Megvitatják a szabályozások lokális megvalósításának következményeit.

‍Jan szerint fontos téma, hogy a személyazonosság hogyan válik a jövőbeni adómegfelelési és e-számlázási szabályozási modellek részévé.

Jelenleg sok országban nem látjuk a személyazonosság ellenőrzését. Ez azért probléma, mert a személyazonosság szerepének ellenőrzése nélkül a számlacsalást kockáztatjuk. A kormányoknak tudniuk kell, hogy ki küldi a számlát, és hogy a feladó érvényes és biztonságos módon van-e azonosítva.

‍Jan úgy véli, hogy az adótanácsadó vagy a könyvelő szakember szerepe itt válik a beszélgetés részévé. Jan számára a technikai tanácsadóként betöltött szerepe lehetőséget biztosít arra, hogy az adótanácsadók és könyvelők nevében beszéljen, és népszerűsítse, hogy szerepük kulcsfontosságú a megfelelési modellben, különösen, ha a digitális biztonságról, és a személyazonosságról van szó.

Mit jelent Jan ETAF-részvétele ügyfeleink és partnereink számára?‍

Jan szoros kapcsolata és tapasztalata a könyvelőkkel és adótanácsadókkal Európa-szerte lehetővé teszi számára, hogy megértse, milyen kihívásokkal kell szembenézniük, különösen az elektronikus számlázási szabályozásokkal kapcsolatban. Ez a megértés kulcsfontosságúvá válik, mivel Jan meg tudja fogalmazni a könyvelőknek és adótanácsadóknak a véleményét, képviselni az érdekeiket, és olyan gyakorlati veszélyekre is felhívhatja a figyelmet az ETAF-értekezleteken, amire a döntéshozók nem gondolnak.  ‍

Miért kell a könyvelőknek tisztában lenniük az adóügyi megfeleléssel?

‍Ebben a webináriumban Jan bemutatja a könyvelők szerepét az e-számlázási modellekben. Az is megismerhető a beszélgetésből, hogy mik a legfontosabb kihívások, lehetőségek amik a jelenlegi és jövőben várható dinamikus változásoknak köszönhetően aktuálisak. Itt tudja megnézni a webináriumot.

Tudta? A Unifiedpost Hungary minősített Peppol hozzáférési pont. A Unifiedpost Group kötelékében több mint 60 országban biztosítjuk a nemzetközi e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen termékeink a multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges elektronikus számla fogadási és küldési folyamatát automatizálják. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki a honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

E-számla fogadás | elektronikus számlák automatizált fogadása
E-számla küldés | tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | a legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Melyik e-számla szolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltatóvan a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót. Egyet pedig arról, hogy mit érdemes figyelembe venni, ha Peppol szolgáltató pontot választunk.

Ismerjen meg minket!

Ismerje meg a Unifiedpost Groupot! Tudja meg, hogy miért dolgozunk az automatizálásban és hogy miért dolgozunk nap, mint nap.

Ezt olvasta már?

Az Európai Bizottság „Áfa a digitális korban” elnevezésű intézkedéscsomagja gyökeresen átalakítja a tagállamok számlázási és áfabevallási gyakorlatait. Hogyan érinti ez a magyar piacot? Milyen változásra számíthatunk az elektronikus számlázásban? >>

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás digitalizációs projekt e-számla e-számla automatizálás e-számla szolgáltató e-számlázás e-áfa elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla szolgáltató elektronikus számlázás Elektronikus számlázási titkok EN16931 elektronikus számlázási szabvány esettanulmány ETAF e-számlázás faktorálás GENA interjú Kérdezték kérdezték válaszolunk kérdezték válaszolunk videósorozat külföldre számlázás szabályai Lengyelországi e-számla reform mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás németországi e-számla reform online számla adatszolgáltatás peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary videósorozat válaszolunk videósorozat Áfa a digitális korban

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.