A kötelező B2B e-számlázás Franciaországban elhalasztva

Szerző: | aug 8, 2023 | nemzetközi e-számlázás

#unifiedpost #hungary #eszámlaszolgáltató #tömegeseszámla #automatizálás #számlafogadás #számlaküldés #peppol #eszámlamegfelelés

Kötelező e-számlázás elhalasztva? Kiket érint ez a változás? Milyen határidő változik? Mi az oka a változásnak?

A bejelentés

A francia kormány a közelmúltban bejelentette, hogy elhalasztja az ország B2B elektronikus számlázási kötelezettségét.

A kötelező e-számlázás 2024. július 1-jén kezdődött volna. Az eredeti elképzelés szerint minden francia vállalatnak képesnek kellett lennie a számlák elektronikus formában történő befogadására, és minden nagyvállalatnak át kellett volna alakítania a kimenő számlázási üzleti folyamatait az új e- számlázási és betartani az e-számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget.

Nagyvállalatoknak minősülnek az 5000 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatok. Vagy azok a vállalatok, ahol kevesebb mint 5000 alkalmazott van, de az éves árbevétel meghaladja az 1500 millió eurót, és a mérlegfőösszeg a 2000 millió eurót.

Egy ideje a francia Y modelltől hangos a sajtó, kiváltképp, hogy a ViDA javaslatcsomag olyan nagy figyelmet kapott. Az irányelv tervezet célja a tagországok számviteli gyakorlatának uniós szintű harmonizálása. Bővebben itt olvashatnak róla, és ebben a korábbi blog cikkben.

Akkor mire vélhető ez a váratlan halasztás?

A francia kormány közleménye szerint az ország a mandátumok elhalasztása mellett döntött, hogy a gazdaság számára sikeresen strukturálja a reformot. A halasztással több ideje lesz a kormánynak a pénzügyi törvények kiigazítására, hogy amikor a mandátumok életbe lépnek, a vállalkozások hatékonyabban térhessenek át az elektronikus számlázási folyamatokra.

‍A francia vállalkozásoknak is van még mit tenniük, hogy zökkenőmentesen tudják megkezdeni a kötelező e-számlázást.

Új javasolt időpontok

A kormány még nem közölte az új szabályozás időpontjait. Az Unifiedpost Groupnál szorosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket.

Arra számítunk, hogy a késedelmek az összes vállalkozásra hatással lesznek az eredetileg tervezett kezdési dátumtól kezdve.

‍Az összes nagyvállalat számára 2024 júliusa volt a tervezett kezdési időpont. A középvállalkozásokra 2025 január, az összes többi francia vállalkozásra pedig 2026 január vonatkozott.

‍Amikor más európai országok hasonló e-számlázás szabályozási késést jelentették be, minden bevezetési lépcső (és a hatálya alá tartozó vállalkozás) általában az eredeti kezdési dátumtól számítva további 6-12 hónapot kapott a felkészülésre. Jelenleg hasonló késedelemre számítunk a franciaországi kötelező e-számlázási tervben részletezett valamennyi lépcső esetében.

Értesüljön elsőként az új fejleményekről

Ha a legfrissebb információkkal szeretne rendelkezni, iratkozzon fel az angol nyelvű e-számlázási szabályozásról szóló hírlevelünkre, és kövesse a LinkedIn oldalunkat, hogy időben értesüljön a fontos bejelentésekről.

Töltse le az e-számlázási ütemtervet

Szeretne egy nemzetközi e-számlázási ütemtervet, amin szerepelnek az éppen ismert e-számlázási változások? Kattintson ide az ütemtervért!

A Unifiedpost Group minősített Peppol hozzáférési pont. Több mint 60 országban biztosítjuk a globális e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen számlafogadás termékünk multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges e-számla fogadási folyamatát automatizálja, a számlaküldés termékünk az e-számla küldés folyamatát. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

Számlafogadás | Elektronikus számlák automatizált fogadása
Számlaküldés | Tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | A legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-áfa elektronikus számla elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla kiállításának szabályai elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás elektronikus számlázás esettanulmány GENA hatékonyság interjú külföldre számlázás szabályai mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás Partnerprogram webinárium összefoglaló peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei számla megőrzési kötelezettség trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary webinárium

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.