Esettanulmány Mazars

Szerző: | dec 6, 2022 | modern dokumentumkezelés

#unifiedpost #hungary #eszámlaszolgáltató #eszámla #tömegeseszámla #automatizálás #számlafogadás #számlakiadás #peppol #eszámlamegfelelés

Az üzleti versenyben az nyer, aki nem retteg a modernizációtól, hanem beépíti a folyamataiba. A Mazars a korábban manuálisan végzett munkafolyamatát automatizálta, és nagy megtiszteltetésünkre a Unifiedpostot bízta meg a digitális projekt megvalósításával.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektek előzménye

A Mazars vezető nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat a világ több mint 90 országában, több mint 44 000 szakember tudására támaszkodva működik. Magyarországon 1991 óta van jelen. Magas színvonalú, testreszabott szolgáltatásokat kínál a könyvvizsgálat, a számvitel, valamint az adó-, pénzügyi, jogi és üzleti tanácsadás területén.

A Mazars szakértelme szinte minden iparágra kiterjed, a pénzügyi és a banki szektorra ugyanúgy, mint az ipar és a szolgáltatások területére. Ügyfélportfóliójában a tőzsdén jegyzett, nemzetközi nagyvállalatok hazai leányvállalatai mellett megtalálhatók a magyar kis- és középvállalatok is.

A Unifiedpost Hungary szintén egy nagy nemzetközi vállalatcsoport része, és szoftveres, digitalizációs megoldásokkal segítünk vállalatoknak percen belül nagy mennyiségű e-számla, e-dokumentum hibátlan és biztonságos küldésében-fogadásában.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektjei

A számlaadatok adóhatósági adatbázisból való letöltéséhez, adóbevallások és egyéb elemzések készítéséhez a Mazarsnak olyan személyre szabott szoftvermegoldásra volt szüksége, amely pontosan megfelel a cégspecifikus követelményeknek. Irányadó számadat, hogy a Mazarsnál egy-egy ügyfélnek egyszerre akár 600 000 számlát is le kell tölteni, nagyon rövid időn belül.

A Unifiedpost egyedi megoldást fejlesztett az igényre, mely a pilot projekt sikerességét követően, hamar éles felhasználásba került. A megoldás növelte a hatékonyságot, és sok időt spórolt, hisz a projekt óta több, korábban manuálisan végzett folyamat digitálisan- és automatizáltan történik.

„A Unifiedpost Kft. „nagyszerű partnernek bizonyult az egyedi igények megértésében és kielégítésében” – mondta Betyák Zoltán, a Mazars innovációs igazgatója.

Betyák Zoltán 2013 óta dolgozik a könyvvizsgálat és IT audit területén, 2020 óta pedig a Mazars Innovációs és IT audit üzletágának vezetője. A magyar Innovációs részlegen, csapatával olyan új és forradalmi IT megoldások lefejlesztésén, digitalizációs és automatizációs projekteken dolgoznak, amelyek növelhetik a Mazars csoport szakmai eredményességét, valamint hatékonyabbá tehetik a szakmai osztályok, vagy akár az ügyfelek mindennapi működését is.

A számlaadatokra fejlesztett eszköz is számos olyan funkciót és új megoldást kínál, amelyek leegyszerűsítik a felhasználók mindennapi munkáját.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektek eredménye

„A megoldás forradalmasította a korábbi munkafolyamatokat, ami a munkavállalók elégedettségét is növeli.” – írja le a megoldás előnyeit a Mazars.

Gyakran megfigyelhető, hogy a vállalkozásoknál egy-egy részleg katalizátora a modernizációnak. Ők azok, akik rövid, közép és hosszútávon is egy-egy digitalizációs projekttel megreformálnak egy rész- vagy akár teljes folyamatot, ezzel emelve a minőséget, a hatékonyságot, az elköteleződést, és mindez hozzájárul a vállalkozás versenyelőnyének fenntartásához.

A projekt sikeres megvalósításával növekedett a hatékonyság, a manuális feladatok helyett bevezetett automatziációs megoldások pedig következetesebb és pontosabb eredményt biztosítanak, mely az ügyfélelégedettség növekedésére is hatással van. A két cég együttműködése egy éve sikeres.

A Mazars digitalizációs, automatizációs projektek jelene

„A Unifiedpost Kft. helyi vezetőségével jó kapcsolatot ápolunk. A mostani megoldás továbbfejlesztésével és új digitalizációs projektekkel kapcsolatban is nyitottak a kommunikációra. Az is segíti az együttműködésünket, hogy a kezdeményezéseink gyakran nagyon hasonlóak, és ugyanazt az innovatív gondolkodásmódot osztjuk, ami nyitva hagyja az ajtókat a további szinergiák kiaknázására.” – fogalmaz az innovációs igazgató.

„Örülünk a Mazars projekt sikerének. Számunkra is izgalmas kihívás volt, és büszkék vagyunk az együttműködésre. Köszönettel tartozunk a Mazarsnak, hogy hozzájárulását adta, hogy a projektről röviden beszámoljunk. Úgy gondoljuk, ez egy remek példa arra, hogy mennyi előnye származik a modernizációból, akár egy olyan világszinten sikeres nagyvállalatnak is, mint a Mazars.” – nyilatkozott a Unifiedpost Hungary.

Hazai és nemzetközi tömeges e-számla automatizálás

A Unifiedpost Hungary vezető elektornikus számla szolgáltató. Nem csak a hazai, hanem a nemzetközi e-számlázásban is megoldásokat nyújtunk. Miért fontos ez? A nemzetközi e-számlázás folyamatosan és dinamikusan változó terület. Az elektronikus számlázási rendszerek, követelmények, formátumok, csatornák, adatszolgáltatási kötelezettség, folyamatosan módosulnak, így kihívás elé állítva a nemzetközi piacokon is aktív vállalkozásokat. Ha a legfrissebb információkkal szeretne rendelkezni az e-számlázás változásairól, akkor iratkozzon fel az angol nyelvű e-számlázási szabályozásról szóló hírlevelünkre, és kövesse a magyar nyelvű LinkedIn oldalunkat, hogy időben értesüljön a fontos bejelentésekről.

Töltse le az e-számlázási ütemtervet

Szeretne egy nemzetközi e-számlázási ütemtervet, amin szerepelnek az éppen ismert e-számlázási változások? Kattintson ide az ütemtervért! Az ütemtervet rendszeresen frissítjük. Az aktuális változásokat az angol nyelvű hírlevelünkben tesszük közzé.

A Unifiedpost Group minősített Peppol hozzáférési pont. Több mint 60 országban biztosítjuk a globális e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen számlafogadó termékünk multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges e-számla fogadási folyamatát automatizálja, a számlaküldő termékünk az e-számla küldés folyamatát. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

Számlafogadás | Elektronikus számlák automatizált fogadása
Számlakiadás | Tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | A legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

Miért automatizálják a vállalatok az elektornikus számlázást?

Miért automatizálják egyes vállalatcsoportok és vállalatok a tömeges e-dokumentum küldés-fogadást, és mit nyernek vele? Ebben a cikkben kiderül.

Hogyan választanak elektornikus számla szolgáltatót?

Ebben a cikkben összeszedtük azokat a szempontokat, amikre mindenképpen figyeljen, ha e-számla szolgáltatót választ.

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-áfa elektronikus számla elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla kiállításának szabályai elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás elektronikus számlázás esettanulmány GENA hatékonyság interjú külföldre számlázás szabályai mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás Partnerprogram webinárium összefoglaló peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei számla megőrzési kötelezettség trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary webinárium

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.