Kötelező B2B e-számlázás Franciaországban

Szerző: | okt 25, 2023 | nemzetközi e-számlázás

#unifiedpost #hungary #eszámlaszolgáltató #eszámla #tömegeseszámla #automatizálás #számlafogadás #számlaküldés #peppol #eszámlamegfelelés

Unifiedpost Hungary nemzetközi-e-számlázás franciaorszag

Újabb részletek derültek ki a franciaországi kötelező e-számlázással kapcsolatban. Korábban határidő nélkül elhalasztották a kötelező elektronikus számlázás bevezetését, most bejelentették, hogy mikortól lép hatályba a szabályozás.

Mi történt eddig a francia e-számlázás szabályozásában?

Jelenleg az elektronikus számlázás kötelező a vállalkozások és az állami szervek közötti tranzakciók (B2G) esetében Franciaországban. Minden közintézménynek rendelkeznie kell az elektronikus számlák befogadásának képességével, és beszállítóiknak elektronikus számlákat kell küldeniük.

A világ számos országához hasonlóan Franciaország e-számlázásra vonatkozó szabályozási ütemterve is tartalmazni fog vállalkozások közötti (B2B) e-számla előírásokat.

‍Az újabb B2B e-számla csere kötelezettségek 2024 júliusában kezdődtek volna. A kormány azonban 2023 júliusában bejelentette a szabályozás elhalasztását, de nem határozta meg az új kezdési időpontot, így a francia vállalkozások és az e-számlázási szolgáltatók bizonytalanságban maradtak a szabályozás hatálybalépésének időpontját illetően.

A francia kormány most egy módosító törvényjavaslatot terjesztett elő, amelyben részletezi az új javasolt időpontokat.

Mikor lép hatályba az új szabályozás?

A kormány módosító törvényjavaslata három olyan időpontot határoz meg, amelyek kulcsfontosságúak lesznek minden franciaországi B2B tranzakcióban érintett vállalkozás számára.

2025 – Önkéntes kísérleti időszak minden vállalkozás számára lehetőség nyílik a számlákat elektronikusan küldeni és fogadni.

2026. szeptember 1. – A nagy- és középvállalkozásoknak kötelező elektronikus számlákat kiállítaniuk.

2027. szeptember 1. – A közép-, kis- és mikrovállalkozásoknak kötelező elektronikus számlákat kiállítaniuk.

A javasolt időpontok nincsenek kőbe vésve. A hatálybalépés időpontjai negyedévvel módosíthatók, mivel a cél a zökkenőmentes átállás. A tranzakciós adattovábbítás bevezetése ugyanezt az ütemtervet követi.

Mit jelentenek az új időpontok a gyakorlatban?

A többletidőt nem lehet majd pihenésre fordítani. Ehelyett inkább felkészülésre érdemes használni, hogy ki lehessen alakítani a szabályozásnak megfelelő folyamatokat.

Az e-számlázási megfeleléshez vezető út a vállalkozás méretétől függetlenül összetett kihívásokat tartogat. Ezért kulcsfontosságú, hogy a francia piacon tevékenykedő vállalkozások minél előbb megkezdjék az előkészületeket.

A 2025-ös év önkéntes kísérleti időszak lesz minden franciaországi vállalkozás számára. Ez az év lehetőséget biztosít a cégek számára, hogy teszteljék folyamataikat. Kihívás az e-számlázás ERP, CRM, könyvelési rendszerekbe történő automatizált becsatornázása, és egyéb vállalati munkafolyamatokba történő integrálásához szükséges folyamatok kialakítására. Automatizált tömeges e-számla küldésnél és fogadásnál különösen fontos meggyőződni arról, hogy az adatok 100%-os minőségűek, nem hiányzik semmi a számláról, rákerül a plusz információ, például a cégspecifikus vagy folyamatspecifikus azonosító számsor. Az és akkor kapja meg a számlát jóváhagyásra, akinek szükséges. Házon belül fejleszteni egy komplett folyamatot rizikós, időigényes és a változó jogszabályi környezetben állandó és széleskörű felkészültséget és készenlétet igényel.

Nemcsak a tesztelés létfontosságú, hanem a megfelelő elektronikus számlázási szolgáltatóval való együttműködés is kiemelkedően fontos.

Van könnyebb megoldás a mindenkori jogszabályoknak megfelelő, professzionális e-számlázásra

A Franciaországi előírások értelmében a B2B e-számlákat egy központi platformon keresztül vagy a központi platformhoz csatlakozó akkreditált szolgáltatókon keresztül kell továbbítani. Az akkreditált szolgáltatók (PDP-k) biztosítják a vállalkozások számára azt a nyugalmat, hogy számláik és folyamataik megfelelnek a helyi szabályozásoknak abban az esetben is, ha az újra változik. A változás pedig ezen a területen állandó.

Az ECMA-val együttműködve az Unifiedpost Group jelenleg a jefacture.com PDP tanúsítási folyamatát végzi. A PDP tanúsítás lehetővé teszi a PDP platform számára a központi címtár frissítését és a kis- és középvállalkozások beillesztésének egyszerűsítését. Ez különösen fontos a francia hitelesített könyvelők számára, akiknek segíteniük kell ügyfeleiknek az új reform bevezetésében.

A franciaországi vállalkozások hasznát vehetik majd a lokális e-számlázási és adókompatibilis e-számlázási megoldásunknak, amely már a világ 60 országában működik. Az Unifiedpost Groupnál a bejövő és kimenő számlázási megoldásokat integráljuk a vállalkozások meglévő CRM, ERP és könyvelési rendszereibe. A professzionális megoldásainkkal biztonságos, jogszabályi szempontból megfelelő, zökkenőmentes ellátási láncot hozunk létre.

‍Francia piaci érintettsége van? Olvasson tovább, ismerjen meg minket, kérdezze szakértő kollégáinkat!

Értesüljön elsőként az új fejleményekről

‍A nemzetközi e-számlázás folyamatosan és dinamikusan változó terület. Ha a legfrissebb információkkal szeretne rendelkezni, iratkozzon fel az angol nyelvű e-számlázási szabályozásról szóló hírlevelünkre, és kövesse a magyar nyelvű LinkedIn oldalunkat, hogy időben értesüljön a fontos bejelentésekről.

Melyik e-számlaszolgáltatót válasszam?

Számos e-számlaszolgáltató van a piacon, de nem mindegy hogyan választunk, pláne egy erősen variábilis piacon. Egy rossz választás többletköltséggel, fejlesztésekkel, késedelemmel járhat. Összeállítottunk egy cikket arról, hogyan válasszunk elektronikus számla szolgáltatót.

A Unifiedpost Group minősített Peppol hozzáférési pont. Több mint 60 országban biztosítjuk a globális e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen számlafogadás automatizálás termékünk multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges e-számla fogadási folyamatát automatizálja, a számlaküldés automatizálás termékünk az e-számla küldés folyamatát. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

Számlafogadás | Elektronikus számlák automatizált fogadása
Számlaküldés | Tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | A legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-áfa elektronikus számla elektronikus számla befogadása elektronikus számlacsere automatizálás elektronikus számla kiállításának szabályai elektronikus számla módosítása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számla és dokumentum csere automatizálás elektronikus számlázás esettanulmány GENA hatékonyság interjú külföldre számlázás szabályai mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás Partnerprogram webinárium összefoglaló peppol Peppol számlázás számlafogadás számla kötelező tartalmi elemei számla megőrzési kötelezettség trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés tömeges e-számlázás unifiedpost unifiedposthungary webinárium

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.