A kötelező B2B e-számlázás Franciaországban elhalasztva

Szerző: | aug 8, 2023 | nemzetközi e-számlázás

#unifiedpost #hungary #eszámlaszolgáltató #tömegeseszámla #automatizálás #collect #channel #peppol #eszámlamegfelelés

Kötelező e-számlázás elhalasztva? Kiket érint ez a változás? Milyen határidő változik? Mi az oka a változásnak?

A bejelentés

A francia kormány a közelmúltban bejelentette, hogy elhalasztja az ország B2B elektronikus számlázási kötelezettségét.

A kötelező e-számlázás 2024. július 1-jén kezdődött volna. Az eredeti elképzelés szerint minden francia vállalatnak képesnek kellett lennie a számlák elektronikus formában történő befogadására, és minden nagyvállalatnak át kellett volna alakítania a kimenő számlázási üzleti folyamatait az új e- számlázási és betartani az e-számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget.

Nagyvállalatoknak minősülnek az 5000 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatok. Vagy azok a vállalatok, ahol kevesebb mint 5000 alkalmazott van, de az éves árbevétel meghaladja az 1500 millió eurót, és a mérlegfőösszeg a 2000 millió eurót.

Egy ideje a francia Y modelltől hangos a sajtó, kiváltképp, hogy a ViDA javaslatcsomag olyan nagy figyelmet kapott. Az irányelv tervezet célja a tagországok számviteli gyakorlatának uniós szintű harmonizálása. Bővebben itt olvashatnak róla, és ebben a korábbi blog cikkben.

Akkor mire vélhető ez a váratlan halasztás?

A francia kormány közleménye szerint az ország a mandátumok elhalasztása mellett döntött, hogy a gazdaság számára sikeresen strukturálja a reformot. A halasztással több ideje lesz a kormánynak a pénzügyi törvények kiigazítására, hogy amikor a mandátumok életbe lépnek, a vállalkozások hatékonyabban térhessenek át az elektronikus számlázási folyamatokra.

‍A francia vállalkozásoknak is van még mit tenniük, hogy zökkenőmentesen tudják megkezdeni a kötelező e-számlázást.

Új javasolt időpontok

A kormány még nem közölte az új szabályozás időpontjait. Az Unifiedpost Groupnál szorosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket.

Arra számítunk, hogy a késedelmek az összes vállalkozásra hatással lesznek az eredetileg tervezett kezdési dátumtól kezdve.

‍Az összes nagyvállalat számára 2024 júliusa volt a tervezett kezdési időpont. A középvállalkozásokra 2025 január, az összes többi francia vállalkozásra pedig 2026 január vonatkozott.

‍Amikor más európai országok hasonló e-számlázás szabályozási késést jelentették be, minden bevezetési lépcső (és a hatálya alá tartozó vállalkozás) általában az eredeti kezdési dátumtól számítva további 6-12 hónapot kapott a felkészülésre. Jelenleg hasonló késedelemre számítunk a franciaországi kötelező e-számlázási tervben részletezett valamennyi lépcső esetében.

Értesüljön elsőként az új fejleményekről

Ha a legfrissebb információkkal szeretne rendelkezni, iratkozzon fel az angol nyelvű e-számlázási szabályozásról szóló hírlevelünkre, és kövesse a Channel & Collect Magyarország LinkedIn oldalunkat, hogy időben értesüljön a fontos bejelentésekről.

Töltse le az e-számlázási ütemtervet

Szeretne egy nemzetközi e-számlázási ütemtervet, amin szerepelnek az éppen ismert e-számlázási változások? Kattintson ide az ütemtervért!

A Unifiedpost Group minősített Peppol hozzáférési pont. Több mint 60 országban biztosítjuk a globális e-számla megfelelést. A formátum- és csatornafüggetlen Collect termékünk multi-, nagy- és közepes vállalatok tömeges e-számla fogadási folyamatát automatizálja, a Channel termékünk az e-számla küldés folyamatát. Emellett számos megoldásunk van az e-számla és e-dokumentum automatizálás professzionális szintre emeléséhez. Kérdése van? Töltse ki az honlapon található űrlapot, és visszahívjuk Önt!

Tudjon meg többet a termékeinkről!

Collect | Elektronikus számlák automatizált fogadása
Channel | Tömeges e-számla és dokumentum küldése egy kattintásra
Digitális faktoring | A legmodernebb digitális finanszírozás
NAV 3.0 alapú elektronikus számlafogadás | Profi, egységes számlafeldolgozás
Nemzetközi e-számla megfelelés | Regisztráljon az angol nyelvű, tematikus hírlevélre
Peppol hálózat | Peppol hozzáférési pont vagyunk

adóügyi digitalizáció automatizáció automatizálás Channel & Collect chatgpt collect e-számla e-számla automatizálás e-számla számla e-számlázás E-számlázási modellek e-ÁFA elektronikus számla befogadása elektronikus számla szabályai elektronikus számla sztornózása elektronikus számlázás esettanulmány interjú mazars automatizált folyamatok modern dokumentumkezelés nemzetközi e-számlázás peppol trend tömeges dokumentumfogadás tömeges dokumentumküldés unifiedpost unifiedposthungary

A jövő nem a fáradozásról szól!

Változtassa meg a munkamódszereit, és érje el a 100%-os üzleti automatizálást! Ne ragadjon a múltban! Csatlakozzon velünk a digitális jövőhöz!

Az Ön vállalkozásának az életét is megkönnyíthetik az automatikus, digitális, tömeges e-számla és e-dokumentum küldés-fogadási megoldásaink. Kérdezzen, tudjon meg többet a termékeinkről!

Üzleti folyamatok egyszerűen és okosan, egy kattintásra.

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó céllal készült. Nem minősül tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját, mert előfordulhat, hogy a piac változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

peppol
nemzetközi e-számlázási roadmap ütemterv Unifiedpost Hungary

A videós tartalmainkat a Wistia logóra kattintva éri el.

Legutóbbi bejegyzések

További cikkek

Automatizálna? Kérdése van?

Töltse ki az űrlapot! Kérdezzen! Sales csapatunk készséggel áll rendelkezésére.